Kassarapport

Uppdaterad

Vad är kassarapport?

I funktionen Kassarapport lägger du in dagens försäljning (dagskassan) och underlaget går då in som ett verifikat i din bokföring. Som ett kompletterande underlag kan du bifoga en bild på Z-rapporten.

En Z-rapport är en dagsrapport över dagens försäljning och den ska skapas efter varje försäljningsdag. Oftast gör man denna på kvällen innan man avslutar dagen.

För att lägga till/ändra/ta bort försäljnings- och betaltyper går du in på Inställningar Kassarapport.

Arbetsgång

Klicka på Kassarapport i menyn till vänster. I den här vyn registrerar du din dagskassa.

• Generella uppgifter  Dagens datum är alltid förvalt och den beskrivning som står i rutan nedanför är det som kommer att stå i verifikatet som skapas i din bokföring.
  • Försäljning  Börja med att välja en försäljningstyp och knappa in belopp.
  • Betalningstyper  När du registrerat färdigt försäljningen går du vidare till betalsätt. Här väljer du typ och fyller i belopp.
  • Utlägg/övrigt  Har du något utlägg för dagen skriver du det i rutan för utlägg/övrigt. Här väljer du kostnadskonto samt belopp. Du kan även ange en beskrivning.

Längst ner i vänstra hörnet kan du under tiden som du registrerar se om det är någon differens mellan försäljning och betalning. När du känner dig klar med registreringen ska det alltså stå Differens: 0,00:- för att rapporten ska kunna sparas.

I rutan till höger (högst upp, om du använder mobilappen) har du möjlighet att lägga till en bild som kopplas till verifikatet i din bokföring (exempelvis en bild på Z-rapporten). Tryck på Ladda upp fil eller dra och släpp din fil i rutan.

SIE-fil

Om du inte vill lägga in din kassarapport manuellt kan du istället ladda upp en SIE-fil som du tagit ut från ett annat system. När SIE-filen laddats upp syns de importerade verifikationerna i Bokföring Verifikationer.

I samband med att du klickar på Spara skapas en verifikation som du hittar under dina verifikationer.