Lönebesked

Uppdaterad
Denna instruktion gäller Bjorn Lunden Webb & App

Så kommer du igång med lönebesked i appen och på webben

1. Börja med att se till att du valt rätt företag i BL Administration.
    Klicka på knappen Tilläggstjänster i snabbvalsmenyn.

2. Klicka sedan på Kom igång-knappen för app.bjornlunden.se och logga in med BankID, BL-konto, Facebook eller Google.

Som Byrå med Helhetslösning måste du logga in med BL-konto för att få din användare gratis.
  3. I nästa steg kan du välja ett av de paket som finns: Bas, Mellan eller Stor. Vill du inte ha något paket väljer du Bygg eget paket.
    Lönebesked är en tilläggstjänst som du aktivt måste välja, även om du valt ett paket.

4. Fyll på med dina uppgifter för att göra din användare på app.bjornlunden.se komplett.
    De som ska ha möjlighet att se sina lönespecifikationer behöver nu bjudas in. Ange namn, e-post och personnummer (krävs för inloggning med BankID).
    Alternativt hämtar du anställda från anställdaregistret.

5. För att hämta anställda från anställdaregistret, klickar du på den orangea länken.

Bocka i de anställda som du vill hämta.

Tryck sedan på Skicka inbjudan.

Användarna får ett välkomstmail och kan sedan logga in på webben – app.bjornlunden.se – eller via Bjorn Lunden-appen för att se sina lönebesked.

Skicka lönebesked till de anställda

För att skicka lönebeskeden till de anställda via appen eller webben behöver lönen få en utskriftsmarkering genom att du skriver ut lönerna i BL Administration.

Du kan välja att förhandsgranska lönebeskeden i BL Administration utan att de kommer att synas i appen/på webben. Fördelen med att lönebeskeden visas i appen/på webben vid utskrift är att det blir lättare för dig som administratör att ändra på en lön, speciellt om ni använder er av Lön Plus.

Så fort du gör en ändring i BL Adminstration på anställdakortet eller i lönen så ändras lönebeskeden för den anställde direkt i appen/på webben.

Så ser de anställda sina lönebesked

Den anställde loggar in i Bjorn Lunden-appen eller på app.bjornlunden.se.

Genom att trycka på Lön ser den anställde de lönebesked som finns.

Vill den anställde få en mer detaljerad bild av en viss lön trycker den anställde på den aktuella lönen.

Den anställde kan även välja att ladda ner lönebeskedet som en PDF.

Avsluta lönebesked (t ex när en anställd slutar)

Om den anställde slutar och inte längre ska ha några lönebesked, loggar du som administratör in på app.bjornlunden.se.

Tryck på Inställningar – Abonnemang och användare och på den anställdes namn. Bocka ur Lön under Abonnemang och tryck sedan på Spara.