Om fliken Rådgivarverktyg

Uppdaterad

Med Rådgivarverktyget skapar vi helt nya förutsättningar för dig som redovisningskonsult i din rådgivarroll. Här kan du enkelt skapa en rådgivarrapport samt göra inställningar för att få olika notiser som rör dina företag. Här beskriver vi fördelarna samt hur du gör för att aktivera verktyget.

Tilläggstjänst

Rådgivarverktyget är en tilläggstjänst men för att du ska ha möjlighet att upptäcka fördelarna är det alltid kostnadsfritt att använda verktyget på din egen byrå. Du aktiverar helt enkelt byrån i klientlistan.

Aktivera tjänsten

För att börja använda Rådgivarverktyget i dina kundföretag behöver du aktivera företaget i klientlistan. Det krävs att företaget har en koppling mot en molndatabas.

För att aktivera Rådgivarverktyget på ett kundföretag:

1. Gå till klientlistan

1.  Klicka på Aktivera i den nya kolumnen Rådgivarverktyg eller under fliken Grunduppgifter på klientkortet. Om kundföretaget har en angiven molndatabasnyckel sedan tidigare kan du aktivera direkt, annars lägger du bara till molndatabasnyckeln manuellt före aktiveringen.

1.  Nu är Rådgivarverktyget aktiverat och du kan generera en Rådgivarrapport från klientkortet eller gå igenom eventuella notiser under fliken för Rådgivarverktyget. Notera att hämtningen av dessa notiser kan dröja ett par minuter första gången.

Rådgivarrapport

På klientkortet finns en knapp där du med ett klick kan skapa en rådgivarrapport att utgå från vid dina kundmöten. Här kan du se företagets största kunder och leverantörer under vald period. Du kan även för aktiebolag få ut grafer som visar utvecklingen över tid för ett antal nyckeltal. Vi har även en unik funktion där vi jämför ditt företag med hela vårt molnkluster med andra företag utifrån företagets (eller annan vald) SNI-kod. Här utgår vi från geografisk placering av företagets säte. På detta sätt kan du som konsult i tid upptäcka om företaget t ex är på väg att nå en kritisk nivå, och föreslå lämpliga åtgärder.

Tips och notiser

Under fliken Rådgivarverktyg hittar du en lista med olika notiser (varningar och tips) som rör dina företag som är aktiverade för Rådgivarverktyget.

I den här versionen har vi dessa varningar och tips aktiverade:

• Är kundföretaget eventuellt i kontrollbalansläge?
  • Har kundföretaget en anställd som inom 30 dagar fyller 50 eller 60 år?
  • Har företaget ett bokfört negativt saldo på skattekontot (1630)?
  • Finns det ett saldo på OBS-konto (2999)?
  • Förekommer det ett förbjudet lån (positivt saldo på konto 2393 och 2893)?
  • Är kassasaldot (konto 1910-1919) negativt?

Under fliken Rådgivarverktyg gör du inställningar för att se en notissymbol i menyraden om det finns notifieringar som du bör kontrollera.