Bjorn Lunden

Avsluta program

Uppdaterad

Avsluta Bjorn Lunden webb och app


För att avsluta tjänsterna i Bjorn Lunden webb och app så loggar du in på vår webbsida app.bjornlunden.se

VIKTIGT! Avslut av tjänsterna fungerar ej i mobilappen. 


Kom ihåg att göra dina avslut eller ändringar senast den sista varje månad för att inte bli debiterad för nästa betalningsperiod. Vi krediterar ej tjänster som ej avaktiverats i tid.


Klicka på Inställningar och välj sedan Användare och abonnemang.


När du kommit in och ser listan med användaren/användarna i företaget klicka då på abonnemang uppe till vänster.Dom aktiva paketen/tjänsterna är orangemarkerade. Klicka på det orangea för att avaktivera dessa, när du gjort det så scrollar du ner och väljer spara.Exportera din bokföring via en SIE-fil

Att exportera dina verifikationer till en SIE-fil (ett standardiserat filformat för överföring av bokföringsdata) är ett enkelt sätt för dig att ta med din bokföring. En SIE-fil kan dock endast läsas in av ett bokföringsprogram, så är din avsikt att byta program så är detta bästa sättet.

Tänk på att det blir en SIE-fil per räkenskapsår, så vill du exportera flera år får du spara ner en fil för varje räkenskapsår.

Utöver SIE-exporten ska du enligt lag spara underlag till verifikationer också. De följer inte med i en vanlig SIE-export och därför bör man manuellt gå in i verifikationerna och ladda ned det bifogade dokumentet.

Så här exporterar du en SIE-fil från Bjorn Lunden webb och app »


Avsluta abonnemang

Viktigt! Avsluta abonnemang, arkivera företag och ta bort företag kan endast admin i företaget göra. 

För att avsluta abonnemanget går du via Inställningar - Användare och Abonnemang - Avsluta abonnemang:Här får du 2 val: Arkivera företag eller Ta bort företag. Läs mer nedan:

Arkivera företag


Enligt bokföringslagen måste räkenskapsinformationen sparas i 7 år efter det kalenderår då räkenskapsåret avslutas. Här har du möjlighet att lagra all data hos oss under önskad tid för 0 kr. Kostnad tillkommer med 690 kr om du vill återaktivera företaget.

Välj Arkivera företag och tryck på Fortsätt


Välj antal år i rullisten, lämna gärna feedback över varför du valt att arkivera företaget och tryck sedan på Arkivera företag. 
Efter detta kommer en kontrollfråga, här är det viktigt att läsa informationen, är du säker på att du vill arkivera trycker du i rutan för detta och sedan knappen Arkivera företag. 
Du loggar in på app.bjornlunden.se med BankID om du önskar låsa upp ditt/dina arkiverade företag mot en kostnad på 690 kr per företag. 

Ta bort företag

Vill du ta bort företaget från appen går du via Inställningar - Användare och Abonnemang- Avsluta abonnemang.

Viktigt! Vänligen notera att Ta bort företag innebär att företaget tas bort både från app.bjornlunden.se och BL Administration. Om du önskar behålla företaget i BL Administration, kontakta oss för vidare assistans istället för att ta bort det från den här sidan. 


Tryck på Ta bort företag och sedan Fortsätt. Viktigt! Om du behöver spara viktig information rekommenderar vi starkt att du exporterar den innan du tar bort företaget.

Efter genomförd export behöver du dubbelkolla att samtliga SIE-filer finns på din dator innan du tar bort företaget permanent.
Efter att du exporterat ut den information du vill ha lämna gärna feedback om varför du tar bort ditt företag och tryck sedan på Ta bort företag.
 Guide taggad med: Avsluta appen
warning Created with Sketch.