Distansarbeta på ett enkelt sätt med vår molnlösning

Den här instruktionen gäller programmet BL Skatt

Med BL Skatt i molnet går det smidigt att jobba på distans. Här beskriver vi hur du går tillväga för att börja spara dina deklarationsfiler i molnet.

Genom att lagra byråns deklarationer på en av våra molnservrar istället för lokalt i datorn/nätverket är de åtkomliga och tillgängliga att logga in på från vilken dator som helst. Det enda som krävs är att användaren av BL Skatt har programmet installerat på sin dator.

Flera användare kan alltså vara uppkopplade från olika platser och arbeta mot samma molnlagring. Dock inte i samma deklarationsfil. Samtliga användare som är uppkopplade till samma moln har tillgång till alla deklarationsfiler som är lagrade i molnet. Som användare ser du även vem som arbetar med en viss deklaration. Detta gör att ni på byrån lätt kan fördela om arbetet om det skulle behövas t ex om någon har VAB eller själv drabbas av sjukdom eller ledig för semester.

Licens för molnlagring

Förutom att du behöver ha en dator med internetuppkoppling och BL Skatt installerat behöver du ha en licens som medger molnlagring. De flesta användarna av BL Skatt har redan möjlighet till molnlagring i sina abonnemang vilket innebär att det går att koppla på tjänsten utan extra kostnad. Vill du lägga till tjänsten för molnlagring maila till info@bjornlunden.se.

Du kan även kontakta vår säljavdelning på salj@bjornlunden.se eller 0650-54 14 00.

Logga in i molnet

Första gången du öppnar programmet är du alltid utloggad ur molntjänsten. För att logga in i molnet första gången klickar du på menyknappen för Molnet längst upp till höger och väljer Logga in.

Fyll i det användarnamn och lösenord som du själv har valt efter att du följde instruktionerna i ditt aktiveringsmail som du har fått från Bjorn Lundens kundtjänst i samband med att du aktiverade molntjänsten.

Du kan för snabbare framtida inloggning välja att spara dina inloggningsuppgifter genom att markera alternativet automatiskt inloggad i molnet. Du loggas då automatiskt in varje gång du startar BL Skatt.

För att logga ut ur molnet klickar du på knappen menyknappen för molnet och väljer Logga ut.

Kopiera existerande filer till molnet

För att kopiera existerande filer till molnet klickar du Arkiv (S:et uppe till vänster) och väljer Hantera molndokument.

Du kommer då till dialogen för hantering av molndokument. Här kan du nu välja alternativet Kopiera fil(er) till molnet. Då öppnas utforskaren på din dator och du markerar de filer som du vill ladda upp till molnet.

För att markera flera filer i vald mapp håller du nere CTRL-tangenten samtidigt som du markerar önskade filer.

Glöm inte bort att kopiera upp även föregående års deklarationsfiler i molnet så du även når dem och kan öppna från föregående år. För att kopiera upp till molnet i BL Skatt Besk föregående gör du samma som ovan men i årsversionen för föregående år.