Due Compliance

Uppdaterad

Nu finns möjlighet att koppla Byråstödet direkt till Due Compliance för att få bästa stöd för kundkännedom (KYC) och för efterlevnad av penningtvättslagen (PTL).

Du måste börja med att aktivera din integration.

• Har du inte varit i kontakt med Due Compliance och blivit upplagd som kund ännu, så kan du Läsa mer här och boka en demo.

• Är du kund hos Due Compliance men inte erhållit ditt API-lösenord kontakta Due Compliance via mail på support@duecompliance.se

• Är du redan kund hos Due Compliance och har fått ditt API-lösenord kan du gå direkt till Systemuppgifter för att aktivera integrationen.

När du blivit upplagd som användare i Due Compliance så måste du även Du måste också som användare ha skapat ditt lösenord. Det gör du första gången genom att klicka på denna länk: https://duecompliance.se/users/password/new

När du kopplat din integration och skapat ditt lösenord, så kan du nu från klientkortets nya flik PTL välja att Skapa PTL-kontroll för att påbörja ditt arbeta i DUE-PTL verktyget.

Byråstöd för dig då till https://duecompliance.se/app och den skapade PTL-kontrollen. Här behöver du logga in i Due PTL en gång och då ligger kontrollen där påbörjad med aktuellt organisationsnummer. Klicka då på Sök, så söker verktyget fram klientuppgifterna och du är igång med ditt PTL-arbete.

Statusen på din PTL-kontroll kommer visas i byråstödet automatiskt.  I denna version visas statusen för pågående kontroller inne på klientkortet på en ny flik för PTL.

De statusar som en PTL-kontroll kan ha är:

• Pågående

• Väntar / Inhämta info från klient

• Klar / Inhämta info från klient

• Väntar / Förfrågan kollega

• Klar / Förfrågan kollega

• Väntar / Godkännande kollega

• Accepterad

• Ej accepterad

Avslutade kontroller visas också med bedömd risknivå.

Kopplade PTL-kontroller kan enkelt öppnas från Byråstödet. På avslutade kan man även hämta hem PTL-rapporten direkt från Byråstödet. Du klickar på de tre prickarna för att nå dessa menyalternativ.

Har du redan påbörjat ditt arbete i Due PTL så kan du koppla dina redan pågående eller avslutade kontroller till Byråstödet. Du klickar då på knappen för Koppla befintlig PTL-kontroll. Ange här det ID som den fått i Due PTL.

För dig som gör dina riskbedömningar på annat sätt

Du som inte använder Due PTL som verktyg för dina riskbedömningar kan ändå lägga in klientens Risknivå i Byråstöd. Du gör det på klientkortet under fliken PTL. Du har då en knapp för Lägg till risknivå. Klicka på den och du får då upp en dialogruta, ange där vilken risknivå du kommit fram till och vilket datum du tog detta beslut.

De upplagda riskbedömningarna syns då under avslutade kontroller som Manuellt inlagd riskbedömning.

Vi har idag ingen funktion för att påminna på dessa manuellt inlagda nivåer. Men vi kommer jobba vidare på detta för att förenkla för er byråer att hålla koll på erat AML-arbete. (AML= Anti-Money Laundering).

Guide taggad med: Due Compliance