Hållbarhetsredovisning

Uppdaterad

Nu finns möjligheten att koppla ditt bokföringsdata till hållbarhetsplattformen Wellfish och få hjälp att automatisera delar av din Hållbarhetsredovisning. I den här artikeln förklarar vi hur du arbetar med hållbarhetsredosvining i BL Byrå.

Aktivera funktionen

1.  Byråkopplingen mot Wellfish måste aktiveras av byråledaren som väljer användarnamn och lösenord för byråns Wellfish-konto.
  2.  Hållbarhetsredovisning kan nu aktiveras på valda kunder. Kunderna blir automatiskt kopplade till företagslistan som nås via inloggning med byråns Wellfish-konto från fliken Hållbarhetsredovisning.

Aktivera Byråkopplingen enkelt via ett Wellfish-konto

Byråledaren, den som hos oss (Bjorn Lunden AB) normalt är beställare av produkter och tjänster, har rättighet att koppla ihop Byråstödet med Wellfish. Själva byråkopplingen mot Wellfish är kostnadsfri. För upprättande av hållbarhetsredovisning betalar byrån en styckekostnad per kopplat företag (priset varierar här utifrån antal anställda). För mer information om prisuppgift, läs här.

Via fliken Hållbarhetsredovisning kommer du som byråledaren till registreringssida. Byrånamn och mailadress föreslås, men kan ändras. Genom att du klickar på knappen Registrera Wellfish-konto läggs kontot upp och ett mail går till den mailadress som byrån angivit.

I mejlet, som normalt kommer inom en minut, finns en länk som leder till en webbsida där du väljer lösenord. Lösenordet ska innehålla minst 8 tecken varav minst ett ska vara en versal, en siffra samt ett specialtecken. Dessa inloggningsuppgifter blir då byråns gemensamma till Wellfish, så ska flera medarbetare på byrån ha tillgång till Hållbarhetsredovisningen får byråledaren dela med sig av inloggningsuppgifterna.

Inifrån Wellfish kan byråmedarbetare sedan koppla till andra externa användare. Dessa användare kopplas då bara till det företag som den lagts upp på. Detta kan vara användbart för att lägga till exempelvis en VD som ska hjälpa till att besvara frågor och skriva texter.

Så här kopplar du på en klient från Byråstöd

Du kan aktivera en kund för Hållbarhetsredovisning från två ställen:

1. Från Klientkortet och fliken Grunduppgifter. Här hittar du en knapp längst ner för att ”Aktivera Hållbarhetsredovisning”. Då detta medför en styckekostnad kan endast den som är Klientansvarig på kunden eller en Byråadministratör göra detta.
  2. Från Klientlistan. Här måste du välja att visa kolumnen för Hållbarhetsredovisning då den är dold från början.  Det gör du genom att klicka längst upp till höger på kolumnväljaren och där bockar du i Hållbarhetsredovisning (se bild nedan under avsnittet Avaktivera klient).

När du aktiverat en kund kommer du till en dialog där du får bekräfta att du läst och godkänner villkoren.

När kunden är aktiverad kan du från Klientkortet Öppna Hållbarhetsredovisningen eller gå direkt till fliken Hållbarhetsredovisning högst upp i Byråstödet. När du loggat in i Wellfish via Byråstödet kan du där välja vilken kund du önskar arbeta med.

Det är bara de klienter som ni aktiverat från Byråstödet som syns inne i Wellfish.

Här ser du hur långt du kommit i processen med Hållbarhetsredovisningen då det tydligt framgår på respektive företag.

För att börja arbeta med ett företag i Wellfish klickar du på Gå till företag.
Då tänds fler menyalternativ upp och du får god hjälp med automatiseringen av din hållbarhetsredovisning.

Avaktivera en kund

I Klientlistan finns möjlighet att lägga till kolumnen Hållbarhetsredovisning för att kunna Aktivera respektive Avaktivera kunder. Du måste börja med att välja att visa kolumnen Hållbarhetsredovisning eftersom den är dold från början. Det gör du genom att klicka högst upp till höger på kolumnväljaren och där bocka i Hållbarhetsredovisning.

De kunder som har en aktiv koppling till Wellfish visas med en grön punkt i denna kolumn och är då möjliga att Avaktivera. Vill du ta bort din koppling till Wellfish och din hållbarhetsredovisning så klickar du här.

Du får då en kontrollfråga som uppmärksammar dig om att allt som du sparat hos Wellfish i din hållbarhetsredovisning kommer tas bort.  Vill du gå vidare så klickar du på Avaktivera annars väljer du Avbryt.

Har du frågor om hur du kopplar ihop Byråstöd med Wellfish kan du kontakta oss på Bjorn Lunden via vårt supportforum, klicka här

Har du frågor om Hållbarhetsredovisningen ber vi dig kontakta Wellfish på mail info@wellfish.se eller telefon 0791022180