Lön

Uppdaterad
Denna instruktion gäller dig som har BL Administration eller dig som har Byrå-kundsamverkan och arbetar med en redovisningsbyrå som använder BL Administration.

De anställda har möjlighet att se lönespecifikationer i Bjorn Lunden webb och app. Användare läggs in via Inställningar – Ny användare.
Man kan också hämta anställda från BL Administrations anställdaregister. För att göra det klickar du på den orangea länken.

För att hämta anställda från anställdaregistret i BL Administration går du in på Inställningar – Användare och abonnemang – Ny användare, klickar på Hämta anställda från anställdaregistret och bockar i de anställda som du vill hämta.

Tryck sedan på Skicka inbjudan. Användarna får ett välkomstmail och kan sedan logga in på webben eller via Bjorn Lunden-appen för att se sina lönebesked.

Skicka lönebesked till de anställda

För att skicka lönebeskeden till de anställda via webben eller appen behöver lönen få en utskriftsmarkering genom att du skriver ut lönerna i BL Administration.

Du kan välja att förhandsgranska lönebeskeden i BL Administration utan att de kommer att synas i appen/på webben. Fördelen med att lönebeskeden visas i appen/på webben vid utskrift är att det blir lättare för dig som administratör att ändra på en lön, speciellt om ni använder er av Lön Plus.

Så ser de anställda sina lönebesked

Den anställde loggar in i Bjorn Lunden-appen eller på app.bjornlunden.se.

Genom att trycka på menyvalet Lön ser den anställde de lönebesked som finns.

Vill den anställde få mer detaljerad information om en specifik lön trycker den anställde på den aktuella lönen.
Den anställde kan även välja att ladda ner lönebeskedet som PDF.

När en anställd slutar

Om den anställde slutar och inte längre ska ha några lönebesked, loggar du som administratör in på app.bjornlunden.se. Tryck på Inställningar – Användare och abonnemang och på den anställdes namn. Bocka ur Lön under Abonnemang och tryck sedan på Spara.