Om fliken Att Göra

Uppdaterad
Den här instruktionen gäller Byråstöd

För att förenkla för dig har vi skapat olika vyer (flikar) som visar tjänsterna och status ur en annan synvinkel än om du använder fliken Alla aktiviteter. Att göra-fliken skiljer sig från övriga flikar genom att här visas Att göra-poster som du eller  annan handläggare manuellt skapat.

Här beskriver vi mer om Att göra-fliken.

Urval

Här listas alla Att göra-poster. Du väljer vilket urval som visas genom att välja:

• Period för Att Göra ska visas

• Utförande handläggare

• Bocka i Visa samtliga oavslutade för att även visa oavslutade visa poster före den valda perioden.

• Bocka i Visa även klara för att visa avklarade poster.

🛈 Observera att du måste klicka på uppdatera-symbolen (🗘) till höger för att uppdatera listan efter ändringar i urval.

Så här skapar du en Att göra-post

För att skapa en ny Notering / Att göra-post klickar du på knappen "Skapa ny notering" ovanför menylisterna.

Typ
Här väljer du typ av Notering / Att göra-post. Det kan t ex vara • Notering, ett Besök, E-post / Telefon, eller Övrigt.

Uppdrag
Om det ska kopplas till ett uppdrag väljer du typ av Uppdrag här, men det är ej obligatoriskt. Det kan t ex vara • Bokföring, Bokslut, m m.

Noteringsdatum
Datum då noteringen gjordes.

Klient
Vilken klient som Noteringen / Att göra-posten gäller.

Lägga upp en Att göra-post
Om du bockar i Lägg upp en Att Göra-post så skapas en post i Att Göra-fliken. Du kan välja vem / vilka som är utförande handläggare, sätta deadline och ändra status på Att göra-posten.

Det skapas också en post under fliken noteringar i Klientkortet.

(Om man ej bockar i Lägg upp en Att Göra-post skapas endast notering i Klientkortet.)

🛈 Observera att Att göra-poster inte visas i fliken Alla aktiviteter – utan under Att göra-fliken, samt i Klientkortet.

Om du skapar Att göra-posten med dig själv som utförande handläggare ser du en orange cirkel med siffra vid Att Göra-fliken. Den orange notis-cirkeln visar hur många Att göra-poster som ligger med status Ej påbörjad eller Pågående. När du tagit hand om Att göra-posten ändrar du status till ⇢ Klar och då ändras siffran i notis-cirkeln. Samtliga noteringar och Att göra-poster sparas alltid i respektive Klientkort under Noteringar-fliken.

Guide taggad med: Att göra Notering Påminnelse