Bjorn Lunden

Om fliken Löneadministration

Uppdaterad
Den här instruktionen gäller programmet BL Byråstöd

För att förenkla för dig som jobbar mer processinriktat har vi skapat olika vyer (flikar) som visar tjänsterna och aktuell status ur en lite annan synvinkel än om du använder fliken Alla aktiviteter. Under fliken Löneadministration har vi samlat dina klienter vars uppdrag och tjänster handlar om löneadministration, här kan du enkelt få en överblick och hålla koll på vad som är utfört och kvar att göra. Här beskriver vi mer om fliken Löneadministration.

Urval

Börja med att välja vilket urval du vill ha. Du kan göra urval på

  • Klientansvarig
  • Utförande handläggare
  • Utbetalnings och rapporteringsmånad
  • Bocka ur rutan Visa även helt klara klienter om du vill att dessa ska försvinna från listan (antalet inom parentes står kvar även om du bockar ur rutan).

Du kan också snabbt och enkelt söka på dina aktiviteter i listan genom att använda sökrutan uppe till vänster i bild. I rutan kan du skriva in både siffror och text, exempelvis organisationsnummer eller företagsnamn. Saknar du någon klient eller aktivitet i listan behöver du lägga till den aktuella tjänsten under fliken Uppdrag på klientkortet, läs mer här

Observera att du måste klicka på den blå symbolen ute till höger på samma rad för att uppdatera din lista.

Status

I vyn för löneadministration visar vi aktuell status för följande tjänster

  • Material (Lönebesked), när materialet inkommit ändras statusen från ”Väntar material” till datumet för inlämning. Se bild nedan.
  • Lönebesked
  • Löneutbetalning
  • Löneadministration
  • Statistik SCB
  • Övrig rapportering

Redigera listan

För att lägga till en kommentar eller ändra statusen på en tjänst klickar du i kolumnen för den aktuella tjänsten lönebesked eller löneutbetalning, t ex på symbolen eller texten se bild nedan. Du kan också ändra uppgifterna om det inlämnade materialet, då klickar du istället i kolumnen för detta. I samtliga fall visas det ett aktivitetskort där du i fälten för status och kommentar kan ändra dina uppgifter. När du registrerat en kommentar på aktuell aktivitet och sparat, visas det till höger om texten en penna och ett papper. Du ser då i listan för samtliga klienter direkt att det finns en skriven kommentar.

För att ändra och registrera en tjänst direkt från denna vy exempelvis lönebeskedet på denna kund, klickar du på raden för lönebesked, där det i ovanstående bild nu står ett datum i grön färg. Det visas då ett aktivitetskort där du längst ner till vänster ser en inställningssymbol i form av ett kugghjul. Om du klickar på den kan du redigera tjänsten, bland annat lägga in kommentar på tjänsten eller ändra den utförande handläggare.

Guide taggad med: Lön Löneadministration
warning Created with Sketch.