Partnerprogrammet

Uppdaterad

Koppla dina klienter i byråstöd mot företagsdatabasen

För att få korrekt förmånsnivå och återbäring i Partnerprogrammet är det viktigt att du har dina klienter upplagda och kopplade i Byråstödet. I detta manualavsnitt går vi igenom hur du enklast gör detta.

Att en klient i Byråstödet är kopplad innebär att molndatabasnyckeln finns inlagd på klientkortet under fliken Molntjänster. Då vet byråstöd vilken molndatabas som är klientens.

Förutom att hämta antal samarbetspaket och få fram korrekt återbäring, så hämtar Byråstödet även information till fliken Aviseringar. Exempel på det som hämtas dit är hur många ohanterade dokument det finns, skattekontosaldot eller hur många automatkonterade leverantörsfakturor som registrerats under en viss period.  Så det finns flera fördelar att koppla klienterna i Byråstödet till molndatabasnycklar.

Har du inga klienter alls i Byråstödet?

• Gå till fliken Klienter och klicka på knappen ⇢ Jämför mot Företag i molnet. Vi hämtar då information om vilka företag som visas i Företag i molnet vid inlogg i BL Administration.

• Markera företagen du vill importera till Byråstöd och klicka på Lägg till.

Nu är alla klienter importerade och syns i klientlistan och de är också kopplade mot molndatabaserna.

Nedan beskriver vi mer i detalj hur funktionen Jämför mot Företag fungerar.

Under fliken Klienter finns en funktion där du kan jämföra och importera och koppla ihop företag som redan finns i BL Administration/app.bjornlunden.se med Byråstöd.

För att jämföra klienter så klicka på Jämför mot Företag i molnet. Det kan ta en stund att hämta informationen då Byråstödet kommer gå in i alla molndatabaser som hör till byråns kundnummer för att matcha organisationsnummer mot de som finns i Byråstödet redan. Denna funktion hämtar i dagsläget bara de företagsdatabaser som är publicerade i listan, dvs ej dolda.

Det finns tre flikar i dialogen som kommer upp. De har alla olika syften.

Importera företag till Byråstöd
Här visas företag som finns i listan i BL Administration enligt Företag i molnet-listan men de finns inte i Byråstöd (baserat på organisationsnummer). Bocka i rutan till vänster om företagsnamnet på den eller de som du önskar lägga till i Byråstödet. Klicka sedan på knappen Lägg till längst ner. Nu läggs klienten upp i Byråstödet och de blir automatiskt kopplad med molndatabasen.

Exportera företag till molnet
Här visas företag som finns i Byråstöd (ej privatpersoner − enl. grunduppgifter) och som inte hittas bland molndatabaserna kopplat till ditt kundnummer (baserat på organisationsnummer).

Klicka på knappen "Lägg till", fyll i kompletterande uppgifter och företaget ska sedan synas i listan Företag i molnet i BL Administration.

Koppla ihop befintliga klienter och molnföretag
På den tredje fliken visas de företag vars organisationsnummer även finns i Byråstödet, men där saknar de en molndatabasnyckel.

Har du dubbletter på företag i BL Administration/Blapp eller Byråstödet kan de också visas här och då bör du inte ta in dem via denna masshantering utan då kan du ta dem en och en så rätt molndatabas kopplas till rätt klient i Byråstödet.

Tips! I Klientlistan i Byråstödet kan du i kolumnen för Molndatabasnyckel tydligt se vilka företag som har en molndatabasnyckel inlagd på klientkortet.

Koppla specifik klient

Gå in på klienten i Byråstödet och till fliken Molntjänster. Klicka på knappen för att Hämta molndatabasnyckel. Se bild.

Du får då upp företagsdatabaser som har detta person, eller -organisationsnummer. Funktionen är idag lite känslig på att organisationsnumret är skrivet på samma sätt på båda ställena. Så har du exempelvis 690718-7522 i Byråstödet men 6907187522 (utan streck) i BL Administration så matchas inte dessa. Du kan också kopiera molndatabasnyckeln manuellt och lägga in den här på klientkortet. För att klistra in molndatabasnyckeln klickar du på Redigera-knappen som är direkt till höger om molndatabasrutan.

Guide taggad med: Byråstöd Partnerprogrammet Partnerprogram