Byta från BL Ekonomi till BL Företag

Uppdaterad

I den här guiden får du hjälp att byta från BL Ekonomi till ekonomiprogrammet BL Företag. Vi beskriver hur du tar ut en BOX-fil från BL Ekonomi och hur du importerar den i BL Företag (BL Total, BL Easy eller BL Fakturering).

Exportera BOX-fil från BL Ekonomi:

1. Gå via Arkiv - Exportera.

Viktigt! Välj Exportera och inte Exportera SIE. Genom Exportera SIE får du bara ut bokföringen.

2. Spara ner filen på önskad plats, till exempel skrivbordet på din dator.

Viktigt! Innan du ska importera BOX-filen behöver du skapa ett företag i vår webb och app, klicka här för att läsa mer.

Importera BOX-fil i BL Företag (BL Total, BL Easy eller BL Fakturering)

1. Gå via Inställningar - Import.

2. Hämta filen från datorn, ladda upp eller dra och släpp filen i rutan:

3. Innan du kan slutföra importen ska du ange företagets licensnyckel. Den rutan syns först efter att du laddat upp filen. Licensnyckeln hittar du i BL Ekonomi under Övrigt- Inställningar - Licens.

4. Efter att du laddat upp filen och angett licensnyckel kan du trycka på Importera.

5. Klart! Nu har du slutfört importen av BOX-filen och innehållet från BL Ekonomi ska visas i BL Företag.

Tips! Innan du börjar jobba är det bra om du dubbelkollar att allt stämmer och har kommit med från BL Ekonomi. Ta ut balans och resultatrapport och jämför med BL Ekonomi. Kolla att företagsuppgifterna stämmer och att fakturor/artiklar/kunder har kommit in.