Installation av BL Skatt

Uppdaterad
Den här instruktionen gäller programmet BL Skatt

Här följer instruktioner hur du gör för att installera BL Skatt, uppdatera ett redan installerat program samt avinstallera programmet.

Installation

1. Du ska inte ha programmet öppet när du installerar en ny version.
  2. Välj ett av nedanstående sätt att ladda ner:
    – Om du har valt att ladda ned installationsfilen från vår hemsida startar du installationen genom att dubbelklicka på den nedladdade filen.
    – Om du väljer att köra filen direkt från vår hemsida startar guiden direkt och leder dig vidare.
  3. Vid installationen föreslår vi, om inte annat anges, att deklarationer och PDF-filer (lagras i undermapp) under Delade dokument\BL Skatt Besk 20XX Dokument
  4. När installationen är klar finns en ny genväg under Start – Program – BL – BL Skatt besk 20XX som du klickar på för att starta programmet. Det skapas även en genväg på skrivbordet.
Du kan naturligtvis ha programmet installerat lokalt på din hårddisk och ha deklarationsfilerna i en mapp på servern eller lagrade i vår molntjänst.

Om du inte angivit sökvägar under installationen kan du i efterhand ändra dessa genom att klicka på Inställningar (verktygsikonen högst upp till vänster) och därefter välja Mappinställningar.

Uppdatering av redan installerat program

Starta installationen på något av de ovan beskrivna sätten. Installationen kommer då att ersätta din tidigare version av programmet och den känner av hur dina sökvägar såg ut.

Du behöver bara installera den senaste versionen av programmet, versionerna är alltid kompletta program.

Avinstallation

Programmet innehåller även ett avinstallationsprogram. Vill du ta bort programmet väljer du i kontrollpanelen Program, följt av Program och funktioner och slutligen Avinstallera program ( i Windows 10). En lista med samtliga program på din dator visas. Klicka på ikonen för programmet och välj Avinstallera.