Hämta belopp från filöverförd NE och K10 till E-tjänsten INK 1

Uppdaterad
Den här instruktionen gäller programmet BL Skatt

Här beskriver vi hur du gör för att hämta belopp från filöverförd NE-blanketten och K10-blankett i e-tjänsten Inkomstdeklaration 1.

I Skatteverkets E-tjänst Inkomstdeklaration 1 finns möjlighet att hämta belopp från filöverförd NE-blankett och K10-blankett. Denna funktion innebär att om NE och K10-blanketten filöverförs till Skatteverket så kan klienten själv Hämta belopp till sin INK1 på e-tjänsten för Inkomstdeklaration. Eftersom klienten får hjälp av en byrå med dessa bilagor, behöver han/hon först Ta bort den NE och/eller K10-bilaga Skatteverket har skapat i e-tjänsten. Först då blir knappen Hämta belopp aktiv.

Skatteverket har gjort en tydlig instruktion på hur den som är inne i E-tjänsten Inkomstdeklaration 1 ska göra.

Klicka här för att komma till instruktionen för NE.

Klicka här för att komma till instruktionen för K10.

Du kan med fördel maila instruktionen till den som ska logga in på sin E-tjänst Inkomstdeklaration och hämta belopp till INK1 från filöverförda blanketter NE och K10.

Observera! Den enda siffra som INTE kommer in där då man hämtar belopp till NE-blanketten är om det finns underlag för Löneskatt för anställda.