Björn Lundén AB

Så här signerar din klient sin INK1 via Mina Sidor

Uppdaterad
Den här instruktionen gäller programmet BL Skatt

När byrån har skickat in hela inkomstdeklarationen via filöverföring (även Inkomstdeklaration 1), då ska huvudblanketten signeras via Skatteverkets Mina sidor.
Det kan klienten göra själv eller byråmedarbetaren som är deklarationsombud.

Skatteverket har gjort en beskrivning på hur klienten ska göra för att signera sin Inkomstdeklaration. Denna länk kan du skicka till din klient när det är dags att skriva på deklarationen.

https://skatteverket.se/byrahjalp

Skatteverket beskriver hur det fungerar så här (de vänder sig då till deklaranten i sin skrivning):

Så här funkar det:

  1. Din byrå skickar in hela deklarationen, det vill säga själva inkomstdeklarationen inklusive bilagor och övriga upplysningar, digitalt till Skatteverket.
  2. När din byrå skickat in deklarationen loggar du in på Mina sidor med hjälp av ditt BankID. Kontrollera att alla uppgifter stämmer. Om något inte stämmer, kontakta din byrå så att de kan ändra och skicka in en ny deklaration.
  3. Skriv under deklarationen med hjälp av ditt BankID. Observera att det bara är via Mina sidor du kan signera deklarationen som din byrå har skickat in. Den vanliga e-tjänsten för att deklarera (Inkomstdeklaration 1) innehåller inte uppgifterna från din byrå utan bara de uppgifter som Skatteverket har förifyllt.
  4. Direkt efter att du har signerat deklarationen får du en kvittens på att deklarationen är inlämnad.
  5. Meddela din byrå att du har signerat deklarationen. Det gör du enklast genom att dela kvittensen när du är inloggad på Mina sidor.

Direkt efter att klienten har signerat deklarationen så får hen en kvittens. Den kan du be klienten maila vidare till dig så du vet att deklarationen är signerad.

Behöver du hjälp med hur du exporterar inkomstdeklaration 1 med bilagor klicka här.


warning Created with Sketch.