Installation av BL Bokslut

Den här instruktionen gäller programmet BL Bokslut

I den här artikeln förklarar vi hur du installerar BL Bokslut. Har du redan en version av BL Bokslut installerad kan du från programmet ladda ned och installera den nya årsversionen. Du kan också logga in på Mina sidor för att ladda ned installationsfilen. Uppdateringar under året gör du enkelt direkt från programmet.

Installation av ny årsversion

Har du redan BL Bokslut installerat kan du från programmet ladda ner och installera den nya årsversionen. Du kan också välja att ladda ned installationsfilen från vår hemsida.

Ladda ner och installera från BL Bokslut

1. Klicka på fliken Hjälp och Hämta ny version

2. Välj Hämta version (var uppmärksam på att du väljer rätt årsversion)

3. När hämtningen är klar, klicka på Installera

4. Följ installationsguiden.

Ladda ner installationsfil från Mina sidor

1. Logga in på Mina sidor https://www.bjornlunden.se/minasidor

2. Klicka på Mina program och scrolla ned till BL Bokslut

3. Välj Ladda ner för den installation som du önskar installera

4. Dubbelklicka på den nedladdade filen och följ installationsguiden

Mappinställningar/sökvägar vid installation

- Föreslagen mapp för programfilerna är C:\Program (eller Program (x86))\BL\BL Bokslut Besk 20XX

- Föreslagen mapp för bokslutsfiler blir en egen mapp under Delade dokument som heter BL Bokslut\BL Bokslut besk 20XX Dokument

- Föreslagen mapp för SIE-filer är C:\SIE.

Vi rekommenderar att du väljer de sökvägar som programmet föreslår.

När allt är klart finns en ny ikon under Start – Program – BL – BL Bokslut besk 20XX som du klickar på för att starta programmet. Har du valt att skapa en genväg till programmet på exempelvis skrivbordet kan du i stället dubbelklicka på den.

Uppdatering av redan installerat program

För varje årsversion kommer det uppdateringsversioner som du gör löpande under året i programmet. Du hämtar den senaste versionen under fliken Hjälp och knappen Hämta ny version. När du öppnar BL Bokslut hittar du de aktuella programversionerna på programmets startsida.

Avinstallation

Programmet innehåller även ett avinstallationsprogram. Vill du ta bort programmet väljer du i kontrollpanelen Lägg till/Ta bort program (eller Program). Klicka på ikonen för programmet och välj avinstallera.

Guide taggad med: BL Bokslut ny årsversion Installera BL Bokslut