Björn Lundén

Installation av BL Bokslut

Den här instruktionen gäller programmet BL Bokslut

Installation

Programmet ska inte vara öppet när du installerar en ny version.

Om du har valt att ladda ned installationsfilen från vår hemsida startar du installationen genom att dubbelklicka på den nedladdade filen.
Om du väljer att köra filen direkt från vår hemsida startar guiden direkt och leder dig vidare.

Föreslagen mapp för programfilerna är C:\Program (eller Program (x86))\BL\BL Bokslut Besk 20XX.

Föreslagen mapp för bokslutsfilerna blir en egen mapp under Delade dokument som heter BL Bokslut\BL Bokslut besk 20XX Dokument.

Mappen för SIE-filer är normalt C:\SIE.

När allt är klart finns en ny ikon under Start – Program – BL – BL Bokslut besk 20XX som du klickar på för att starta programmet. Har du valt att skapa en genväg till programmet på exempelvis skrivbordet kan du i stället dubbelklicka på den. Du kan naturligtvis ha programmet installerat lokalt på din hårddisk och ha bokslutsfilerna i en mapp på servern. Om du inte angivit sökvägar under installationen kan du ändra dessa i efterhand genom att klicka på Inställningar (ikonen bestående av verktyg uppe till vänster på bildskärmen) och därefter välja Mappinställningar.

Uppdatering av redan installerat program

För varje årsversion kommer det uppdateringsversioner som du gör löpande under året i programmet. Du hämtar den senaste versionen under fliken Hjälp och knappen Hämta ny version. När du öppnar BL Bokslut hittar du de aktuella programversionerna på programmets startsida.

Avinstallation

Programmet innehåller även ett avinstallationsprogram. Vill du ta bort programmet väljer du i kontrollpanelen Lägg till/Ta bort program (eller Program). Klicka på ikonen för programmet och välj avinstallera.