Systemkrav

Uppdaterad
Den här instruktionen gäller BL Administration.

Operativsystem

BL Administration går att köra i Windows 10 (och senare), svensk eller engelsk utgåva.
Nya versioner av BL Administration kan endast installeras i 64-bitars operativsystem.

.NET Framework

För att installera BL Administration krävs att .NET Framework 4.8 eller senare finns installerat på datorn.

Utrymme

Själva programinstallationen behöver omkring 80 MB ledigt utrymme på hårddisken. .NET Framework upptar ca 450 MB diskutrymme. Dessutom behövs ledigt utrymme för de företagsdata som du kommer att registrera, vi rekommenderar minst 10 MB per upplagt företag.

Skrivare

Vissa funktioner i programmet kräver att det skapas en utskrift. Du behöver därför ha en fungerande skrivare installerad. Du kan komplettera med en filskrivare, som skapar en fil av utskriften istället för att skriva ut på papper.

SQL-server

Om du har en nätverkslicens och vill köra databaserna i SQL-format krävs det att SQL-server finns installerat. Gratisversionen SQL Server Express fungerar.

Filserver

Om databaserna lagras på en filserver i nätverket krävs det att det är en Windows server för att programmet ska kunna jobba mot databasen. Det fungerar inte att placera databaserna på en så kallad NAS.

Guide taggad med: Teknisk support