Björn Lundén

Kom igång med Björn Lundén webb och app

Uppdaterad

I den här guiden får du hjälp att komma igång med ekonomiprogrammet Björn Lundén webb och app. Vi beskriver hur du lägger upp dina företagsuppgifter och gör inställningar för att komma igång och arbeta med programmet.

Snabbt att komma igång!

I samband med att du beställer ditt Björn Lundén-program kommer du till en uppläggningsguide där du registrerar företagets uppgifter, väljer tjänster och lägger upp användare med mera. Du behöver inte vänta på någon bekräftelse, licens eller annat.

Det är med andra ord snabbt att komma igång och du kan börja jobba direkt!

Uppgifter för registrering

Börja med att registrera dina uppgifter:

• E-postadress och personnummer – personen (t ex du) som registreras här blir automatiskt företagets första upplagda användare och får admin-behörighet. Personen kan hädanefter logga in i programmet med sitt BankID.
  • Organisationsnummer för företaget –  företagets unika identifikation i molndatabasen.
  • Kundnummer – om du redan är kund hos Björn Lundén sedan tidigare fyller du i detta fält.
  • Välj tjänster – här bockar du i vilka programtjänster du vill använda i ditt Björn Lundén-program.
  • Skapa användare – om du vill lägga upp fler användare på en gång. Vill du lägga till fler användare i ett senare skede gör du det inne i programmet.

Inställningar som ska göras i programmet

Nu ska du fylla i de uppgifter som behövs för programmets funktionalitet. Detta gör du när du kommit in programmet, under menyn Inställningar.

Företagsuppgifter:

Här ska du fylla i företagets grundläggande uppgifter, t ex bankuppgifter.

Bra att veta!
Uppgifterna du fyller i här kommer visas på företagets fakturamall.

Moduler:

Här fyller du i olika förutsättningar för varje programmodul (tjänst), exempelvis:

• Fakturering – betalningsvillkor, fakturanummer, ROT/RUT, mm
  • Bokföring – verifikationsnummer, verifikationsserier, momsperiod, mm

Användare och abonnemang:

• Användare – Här finns en lista på upplagda användare i företaget, samt vilken roll och vilka rättigheter i programmet de har. Här kan du även lägga till nya användare.
  • Abonnemang – Här ser du uppgifter och priser på ditt nuvarande abonnemang. Här kan du även lägga till nya tjänster i programmet.

Behöver du support?

Programmet har ett inbyggt användarstöd som du hittar under frågetecknet högst upp i högra hörnet (webbversionen). Här kan du läsa om hur du jobbar med samtliga funktioner i programmet. Du kan även kontakta oss via chatten (dagtid alla vardagar) eller via supportforumet (dygnet runt, året om).

Lycka till!

Hoppas att du kommer trivas med ditt nya program och att det kommer förenkla ditt företagande!

Guide taggad med: kom igång