Kontoplan

Uppdaterad

Vad är en kontoplan?

När du bokför affärshändelser använder du dig av bokföringskonton för att registrera dina verifikationer. Detta för att ge en bättre och mer systematisk ordning i bokföringen. Alla konton tillsammans utgör en kontoplan.

Dina upplagda konton hittar du under Bokföring Kontoplan. Du kan sortera alla konton efter kontonummer genom att klicka på ordet Kontonummer eller sortera efter kontonamn genom att klicka på ordet Kontonamn.

Lägg till konto

1. Klicka på Nytt konto uppe till höger för att lägga till ett konto.
  2. Under Generella uppgifter väljer du vilket kontonummer samt vilken beskrivning kontot ska ha.
  3. Under Moms väljer du vilken momsdeklarationsruta kontot ska ligga i.
  4. Klicka därefter på Spara.

Vill du ändra kontots beskrivning eller momsinställningar klickar du på önskat konto under listvyn i Kontoplan.

Ta bort konto

Du tar bort ett konto genom att gå in på kontot och trycka på Ta bort konto. I vissa fall, t ex om du bokfört transaktioner på kontot, kan det inte tas bort.

Guide taggad med: Nytt konto appen Kontoplan