Björn Lundén AB

Hjälp BL Bokslut

Uppdaterad
Den här instruktionen gäller programmet BL Bokslut

Här sammanställer vi hur du enkelt kan få hjälp om du stöter på frågor när du arbetar i  BL Bokslut.

Manual

Under Manual finns mängder av artiklar om hur du arbetar i programmet och dess funktioner. Det finns en sökfunktion du kan använda för att söka fram specifika avsnitt i manualen.

Versionshistorik

Klickar du på Versionshistorik får du en beskrivning av alla nyheter och justeringar av programmets funktioner som gjorts i respektive version av programmet. 

Filmade guider

I programmet finns ett flertal guider i form av videoklipp som beskriver hur du arbetar med programmets olika funktioner. Du kommer åt guiderna under Hjälp – Filmade guider. Du kommer då till vår kanal på YouTube.

Fjärrsupport

För att lösa svårare problem kan vi i supporten behöva koppla upp oss och fjärrstyra din dator samtidigt som vi pratar med dig i telefon. På så vis får vi se precis det du ser på din skärm. Detta görs förstås enbart med din tillåtelse och du får själv godkänna att vi startar en fjärrsession tillsammans. Vi guidar dig hur du ska gå tillväga.

Om

Under Hjälp – Om BL Bokslut hittar du information om vilken programversion du har installerad samt information om hur du når supporten och vår hemsida.

eBöcker

I programmet har du tillgång till två böcker från Björn Lundén. Det handlar om böckerna Bokföring och Bokslut och Årsredovisning i mindre aktiebolag – K2. Här hittar du svar på många frågor och funderingar. Böckerna finns inlagda som pdf-filer och öppnas i Adobe Reader. Om du inte har det programmet installerat på din dator kan du ladda hem det gratis från www.adobe.se.

Faktabanken

Denna ribbonknapp öppnar hemsidan för vår tjänst BL Info Online som är en betaltjänst från Björn Lundén. Den ger dig ständig tillgång till nyhetsartiklar, alltid uppdaterade eBöcker, dokumentmallar mm.

Mina sidor

Klickar du på ribbonknappen Mina sidor öppnas Björn Lundéns hemsida där du loggar in med ditt kundnummer och ditt lösenord. Du kan kontrollera och ändra dina uppgifter, hämta programuppdateringar, dokumentmallar, e-böcker, m.m.

Startsida

Denna ribbonknapp öppnar vår Startsida, alltså den sida du ser när du först öppnar programmet. Här hittar du allt som är aktuellt för programmet, aktuell version, sökfunktion för programmets manual som är sammanflätad med startsidan, aktuella utbildningar osv.

Hämta ny version

För att hämta en ny version av programmet eller för att få veta att du arbetar med den senaste kan du klicka på ribbonknappen Hämta ny version.

Skriv till Supporten

Pratbubblan med texten Skriv till Supporten länkar dig vidare till vårt supportforum där du kan läsa andras frågor och svar samt ställa egna frågor om du inte hittat svaret på din fråga i manualen. Redan när du skriver din fråga på startsidan så får du förslag på liknande frågor från forumet om du inte skulle hitta svaret direkt i manualen och förhoppningen är att du hittar svaret bland andra kunders tidigare frågor. Vår förhoppning är att du på så vis ska kunna få hjälp även utanför normala kontorstider om du som oss jobbar lite flexibelt.

warning Created with Sketch.