Bjorn Lunden

Koppla mot bank och Skatteverket

Uppdaterad

Under menyvalet Bank & betalning hittar du listan på obetalda leverantörsfakturor.

Här möts du av två valfria alternativ. Du kan koppla ditt företag mot banken samt mot Skatteverket.

Koppla mot banken

Att använda sig av en bankkoppling innebär att både utgående och inkommande betalningar kan hanteras smidigt och effektivt utan att du behöver jobba manuellt med bankfiler. Allt lämnas och hämtas hos banken med hjälp av vår integration. Betalningen av leverantörsfakturorna sker då automatiskt och du ser ditt banksaldo direkt i denna vy. Detta ingår i några av våra paket och kostar inget extra hos banken.

Vill du även ta nästa steg genom att automatisera avstämningen av inkommande betalningar? För detta krävs en tjänst hos din bank där de även tar ut en avgift.
Läs mer via länkarna:
Handelsbanken
Nordea
SEB
Swedbank

Koppla mot Skatteverket

En koppling mot Skatteverket innebär att du på ett smidigt sätt följer utvecklingen på ditt konto direkt i systemet, utan att behöva logga in hos Skatteverket. Saldot på skattekontot uppdateras varje natt och du ser saldot direkt i denna vy.

Gör så här för att koppla mot Skatteverket:

 1. Gå till Bank & betalning och klicka på Koppla mot Skatteverket.
 2. Om knappen Gå till Skatteverket inte lyser kan det bero på något av följande:
  – Du som inloggad användare är inte styrelseledamot i bolaget.
  – Du som inloggad användare har inte samma personnummer som organisationsnumret på din enskilda firma.
 3. När du klickar på Gå till Skatteverket öppnas en ny flik i webbläsaren där du loggar in för att ge Bjorn Lunden AB (app.bjornlunden.se) läsbehörighet till skattekontot.
 4. Logga in på Skatteverkets e-tjänst Ombud och behörigheter.
 5. Välj Utse ombud – se, lägg till eller ändra ombud
 6. Markera det företag du vill utse ombud för och klicka på Nästa.

 7. Ange Bjorn Lunden AB:s organisationsnummer 556293-9982 i fältet för Pers./Org.nr. Välj behörigheten Skattekonto, bara läsbehörighet och välj vilken giltighetstid du vill ha. (Man kan när som helst välja att avsluta en behörighet). Klicka på Lägg till.
  Efter det ska du, under Pågående registreringar, se detta. Klicka på Nästa.

 8. Sista steget är att skriva under och godkänna registreringen. Kryssa i Jag har granskat att ovanstående uppgifter är riktiga och klicka på Skriv under & skicka in. Signera med BankID.

 9. Klart! Nu kan du gå tillbaka till https://app.bjornlunden.se för att se ditt företags saldo på skattekontot i Bank & betalning samt Ekonomiöversikt.
warning Created with Sketch.