Inställningar – Fakturering

Uppdaterad

Fakturainställningar

Här kan du se och ändra förvalda inställningar för din fakturering.

• Generella inställningar Visar förvalda betalningsvillkor. Du kan välja ett annat betalningsvillkor i rullisten och du kan även bocka i eller ur öresavrundning på dina fakturor.
Tänk på att inställningar på kunden eller artikeln går före de inställningar du gör under Generella inställningar.
  • Nästa nummer – här anger du fakturanumret för nästa faktura och kundnumret för nästa kund. Dessa räknas automatiskt upp i steg om ett (anger du t ex 3 som nästa fakturanummer får denna faktura nummer 3 och fakturan därefter nummer 4 osv). Tänk på att du inte får ha luckor i fakturanummerserien.
  • Påminnelser –Här anger du vilken påminnelseavgift som du vill ska visas som standard på dina påminnelser samt vilken dröjsmålsränta som ska visas.
    • OBS! Det finns ingen funktion för att skapa räntefakturor, utan eventuell räntefakturering sker manuellt.
  • ROT/RUT – Aktivera genom att kryssa i rutan för ROT/RUT.

Tryck på Spara när du är klar med dina ändringar.