BL Signering & Avisering

Uppdaterad

BL Signering & Avisering är det smarta sättet att få ett avtal signerat eller bara få bekräftelse på att mottagaren läst en information du skickat. Det är ett tids- och kostnadseffektivt sätt att skicka t ex kundavtal, offerter, lönebesked, fullmakter, prislistor, mm.

BL Signering & Avisering är en fristående webbapplikation som inte är kopplad till något BL-program, varken för avsändaren eller för mottagaren. Tjänsten fungerar i alla enheter – dator, platta, mobil – och mot alla mottagare som har Bank-ID och en e-postadress. Tjänsten fungerar med flertalet webbläsare men vi rekommenderar Google Chrome. Obegränsat lagringsutrymme ingår i tjänsten.

Fördelar med BL Signering & Avisering

• Juridiskt bindande avtal utan inskannade underskrifter och annat krångel
  • Snabb, säker och överskådlig distribution
  • Full koll på när dina avtal och aviseringar öppnas
  • Säkert bevismaterial och kontrollerad process
  • Smidig och säker lagring på krypterade servrar
  • Kan hjälpa er uppfylla GDPR genom att du kan kräva BankID-inloggning
  • Ger ett proffsigt och modernt intryck

Fungerar för de flesta typer av avtal – dock ej lagreglerade undertecknanden

Denna tjänst är till för normala avtal som behöver signeras, eller för godkännanden genom antingen bara själva aviseringen och mottagandet, eller mer formellt en signering i tjänsten. Alltså de situationer med avtal, handlingar osv som inte har lagreglerade former för undertecknande. Några exempel på lagreglerade undertecknanden där tjänsten inte är tillämplig är fastighetsöverlåtelse, årsredovisning, framtidsfullmakt, testamente, aktiebrev och emissionsbrev.

Så här går det till

1. Du loggar in till BL Signering & Avisering på din dator, platta eller mobil
  2. Klicka på Dela ett dokument
  3. Ange sedan Titel och välj om dokumentet är för information eller för godkännande, ange mottagarens namn och e-postadress, välj det dokument du vill bifoga och skriv eventuellt ett meddelande till mottagaren
  4. Klicka på Spara (den gröna bocken) nere i det vänstra hörnet och sedan på Skicka dokument
  5. Mottagaren får ett mejl med instruktioner för att ta del av dokumentet
  6. Du kan sedan följa upp och kontrollera om mottagaren läst/signerat dokumentet

OBS! Det krävs att du skriver en Titel för att det ska gå att skicka dokumentet