Notifieringar

Den här instruktionen gäller BL Administration

Varje gång du väljer ett företag kommer lite information om det aktuella företaget att visas i det nedre högra hörnet på skärmen. Tanken är att detta ska fungera som en påminnelse om vissa saker. Rutan visas i några sekunder innan den släcks ned. Du ser notifieringar som är aktuella för den licens du har i programmet.

Du kan alltid visa rutan igen genom att välja om företaget, eller genom att klicka på det gröna företagsnamnet uppe i informationsrutan på respektive programdel och sedan välja Notifieringar. Här har du också möjlighet att skriva ut listan med notiser om du vill.

Notisfönstret visar information om följande:

• Om man i bokföringen tillåter senareläggning av bokföringen dyker ett meddelande upp om det är mindre än 14 dagar kvar till sista tillåtna dag för senareläggning,
  • Om flera äldre räkenskapsår finns öppna,
  • Inlämning av skattedeklaration närmar sig,
  • Antal förfallna kundfakturor (om det finns några),
  • Antal fakturor klara för begäran om utbetalning för ROT/RUT,
  • Antal förfallna leverantösfakturor (om det finns några),
  • Om det finns skannade leverantörsfakturor/e-fakturor som importerats till databasen.

Du kan inte själv fylla på med ytterligare information om vad som ska visas bland notiserna, utan det är endast ovanstående meddelanden som går att få i rutan.

Inställningar

Förvalt är att notifieringarna dyker upp automatiskt när du väljer ett företag. Vill du inte att meddelanderutan ska dyka upp kan du gå via Arkiv-Grundinställningar-Mer-Inställningar notifieringar.

Här kan du göra vissa inställningar:

• Visa notifieringar vid start av företag. Om du inte vill att informationsrutan ska dyka upp avmarkerar du detta alternativ, vi rekommenderar dock att den ska visas och när den dyker upp försvinner den alltså efter några sekunder.
  • Varna antal dagar före periodlåsning. Här anges hur många dagar innan sista dag för senareläggning av bokföringen som programmet ska meddela/varna dig. Förinställt här är 14 dagar, men du kan själv välja att varningen ska komma tidigare eller senare än så.
  • Varna antal dagar före skattedeklaration. Här anges hur många dagar innan skattedeklarationen ska lämnas som programmet ska meddela/varna dig. Förinställt här är 8 dagar, men du kan själv välja att varningen ska komma tidigare eller senare än så.
Guide taggad med: Notifieringar