Boxnet

Uppdaterad

Väljer du att jobba med Boxnet och Bjorn Lundens ekonomisystem behöver du aldrig mer skriva ut kassarapporter eller stansa data mellan system. Direktkopplingen mellan systemen för över dagens kassarapport varje natt, helt utan handpåläggning. Ställ in samma kontoplan i Boxnet som du har i Bjorn Lundens bokföring och bokföringen sköts automatiskt!

Din verksamhet mår bäst av att du kan fokusera på dina kunder och din försäljning! Låt därför systemen göra jobbet och koppla samman Boxnet och Bjorn Lunden för automatiserade flöden och minimal manuell felhantering i administrationen.

Detta vinner du på att koppla Boxnet till Bjorn Lunden

• Kassarapporter skickas automatiskt varje natt från Boxnet till Bjorn Lunden. Ställ in samma kontoplan i Boxnet Kassasystem som du har i Bjorn Lunden och bokföringen sköter sig själv.
  • Har du artiklar i Bjorn Lunden överförs de till Boxnet via import.
  • Kunder läses in på samma sätt. Koppla sedan kund till köp direkt i kassan så kan du erbjuda kundspecifika rabatter.

Kom igång med integrationen

Vi är glada att du har hittat till vår guide om hur du kommer igång och kopplar integrationen Boxnet mot BL Administration.

Tre viktiga saker innan du börjar.
1. För att våra integrationer ska fungera måste du ha en databas i molnet.
2. Alla uppgifter ska vara ifyllda under Arkiv – Företagsuppgifter – Generella så som organisationsnummer, mejladress, företagsnamn m.m.
3. Det krävs att du har modulen BL Bokföring.

Arbetsgång – Aktivering av tjänsten

1. Allting börjar i BL Administration. Först behöver du vara säker på att du är inne i rätt företag, det vill säga det företag som du vill aktivera integrationen på. Genom att klicka på Arkiv – Val av företag och sedan dubbelklicka på det företag som ska integrera mot Boxnet kan du vara säker på att du har valt rätt.
  2. Därefter klickar du på knappen ”Tilläggstjänster” (ser ut som en pusselbit). Då öppnas webbläsaren upp. Här har vi då samlat alla våra integrationspartners. Scrollar vi ner i den här listan kommer vi till just Boxnet.

3. Klicka på knappen ”Aktivera” och välj ”Ja, påbörja integration”.

4. Gå längst upp till höger och klicka på kugghjulet.
  5. Då får du fram en publik nyckel och den behövs för att koppla ihop integrationen. Kopiera den publika nyckeln.

6. Gå till adressen https://pos.boxnet.se och fyll i ditt användarnamn och lösenord för att logga in. Om du glömt ditt lösenord, klicka på länken ”Glömt ditt lösenord?” och fyll i ditt användarnamn för att få en återställningslänk mailad till dig.
    Har du inte angett e-postadress på din användare så får du kontakta en kollega med rätt behörighet eller Boxnet Support för att få hjälp med att återställa ditt lösenord.
  7. I vänstermenyn gå till Inställningar/Integrationer/Bjorn Lunden. Här behöver du klistra in din API-kod från Bjorn Lunden, se steg 5.

8. När systemen är kopplade bockar du i rutan: Skicka kassarapporter till Bjorn Lunden. Välj i rullisten hur ofta du vill att rapporterna ska föras över.Klicka Spara. Under fliken Logg kommer du nu kunna se en logg över när dina filer förts över, samt felsöka om något felar.

9. För att alla transaktioner ska hamna rätt i Bjorn Lunden måste du ställa in din kontoplan i Boxnet. Detta gör du under Inställningar/Redovisning. Säljkonton i Boxnet utgår ifrån Artikeltyp. I fältet med förstoringsglas kan du söka upp just dina artikeltyper. Ställ in korrekt säljkonto på resp artikeltyp du använder i din verksamhet. Du kan även ställa in artikeltyp direkt på artikeln när du lägger upp den första gången. Alternativt läsa in dem vid artikelimport.

10. Under fliken Övriga konton fyller du i motkonton för tex kortköp och Swishbetalningar. Klicka på Spara när du är klar.

Support Boxnet

Telefon: 08-544 806 80
E-post: info@boxnet.se
Web:  https://boxnet.se