WooCommerce

Uppdaterad

WooCommerce är en e-handels-plugin som förvandlar din WordPress-sajt till en välfungerande e-handel. Genom integrationen till BL Administration sparar du tid, reducerar manuellt arbete och ökar därmed affärsnyttan. WooCommerce ger både e-handelsbutiker och utvecklare fullständig kontroll och via deras plugin-marknadsplats får du tillgång till många dynamiska funktioner.

Kom igång med integrationen

Vi är glada att du har hittat till vår guide om hur du kommer igång och kopplar integrationen WooCommerce mot BL Administration.

Fyra viktiga saker innan du börjar:

1. För att våra integrationer ska fungera måste du ha en databas i molnet.
  2. Alla uppgifter ska vara ifyllda under Arkiv – Företagsuppgifter – Generella så som organisationsnummer, mejladress, företagsnamn m.m.
  3. Det krävs att du har modulen BL Fakturering.
  4. För att integrationen ska fungera behöver du installera ett tillägg till ditt WordPress, zip-fil >>

Arbetsgång – Aktivering av tjänsten

1. Allting börjar i BL Administration. Först behöver du vara säker på att du är inne i rätt företag, det vill säga det företag som du vill aktivera integrationen på. Genom att klicka på Arkiv – Val av företag och sedan dubbelklicka på det företag som ska integrera mot WooCommerce kan du vara säker på att du har valt rätt.
  2. Därefter klickar du på knappen ”Tilläggstjänster” (ser ut som en pusselbit). Då öppnas webbläsaren upp. Här har vi då samlat alla våra integrationspartners. Scrollar vi ner i den här listan kommer vi till just WooCommerce.

3. Klicka på knappen ”Aktivera” och välj ”Ja, påbörja integration”.

4. Gå längst upp till höger och klicka på kugghjulet.
  5. Då får du fram en publik nyckel och den behövs för att koppla ihop integrationen. Kopiera den publika nyckeln.

6. Logga sedan in i WordPress. I menyn till vänster klickar du på ”Tillägg” och sedan på knappen ”Lägg till nytt”.

7. I sökrutan till höger skriver du in ”WooCommerce”.

8. Klicka sedan på ”Installera nu” när WooCommerce har dykt upp. När installationen är klar klickar du på knappen ”Aktivera”.

9. Därefter får du upp en guide där du kan konfigurera inställningarna för butiken, branschen, produkttypen m.m.
  10. För att WooCommerce ska fungera med BL Administration behöver du också lägga till ytterligare ett tillägg utöver denna plugin för WooCommerce. Det gör du genom att i menyn till vänster klicka på ”Tillägg” samt ”Lägg till nytt” och sedan klickar du på ”Ladda upp tillägg”. Där ska du ladda upp en fil som du har sparat ner på datorn och den filen hittar du här: ett tillägg till ditt WordPress, zip-fil »

11. När tillägget är installerat går du sedan in på WooCommerce i menyn till vänster och klickar på ”Inställningar”.

12. Därefter klickar du på fliken ”Bjorn Lunden Integration”. Här ska du klistra in den publika nyckeln (som du har kopierat) i det vita fältet för ”Publik nyckel” Därefter är integrationen kopplad!