OPEN Two

Uppdaterad

OPEN Two –appen för automatisk överföring av försäljningsdata till Bjorn Lunden

Med kassasystemet OPEN Two kan du antingen ha en helt mobil kassa eller ha kassan i en surfplatta på disken. Med OPEN Two är det slut på krångel med komplexa hårdvaror och du får ett smidigt och driftssäkert system.

OPEN Two uppfyller kraven ett certifierat kassaregister utan att du behöver investera i dyr hårdvara – allt finns i appen på din mobil eller din platta.

Detta vinner du på att koppla OPEN Two till Bjorn Lunden

Genom att integrera OPEN Two med Bjorn Lunden överförs din dagliga försäljningsdata automatiskt efter varje dagsavslut. När du aktiverar integrationen väljer du bara vilka bokföringskonton som ska användas för olika betalsätt, moms-satser och varugrupper mm. Genom att undvika manuella inmatningar sparar du tid och minskar risken för fel, vilket underlättar bokföringen betydligt.

Tre viktiga saker innan du börjar:

1. För att våra integrationer ska fungera måste du ha en databas i molnet.
  2. Alla uppgifter ska vara ifyllda under Arkiv – Företagsuppgifter – Generella så som organisationsnummer, mejladress, företagsnamn m.m.
  3. Det krävs att du har modulen BL Bokföring.

Arbetsgång – Aktivering av tjänsten

1. Allting börjar i BL Administration. Först behöver du vara säker på att du är inne i rätt företag, det vill säga det företag som du vill aktivera integrationen på. Genom att klicka på Arkiv – Val av företag och sedan dubbelklicka på det företag som ska integrera mot OPEN Two kan du vara säker på att du har valt rätt.
  2. Därefter klickar du på knappen Tilläggstjänster (ser ut som en pusselbit). Då öppnas webbläsaren upp. Här har vi då samlat alla våra integrationspartners.
  3. Gå längst upp till höger och klicka på kugghjulet.

4. Då får du fram en publik nyckel och den behövs för att koppla ihop integrationen. Kopiera den publika nyckeln.
  5. Logga in i BackOffice.
  6. Välj FÖRETAG i menyn och gå till INTEGRATIONER.
  7. På integrationskortet för Bjorn Lunden, tryck på AKTIVERA.

8. I dialogen som öppnas kan du läsa lite kort information om integrationen. Tryck på LÅT OSS BÖRJA, för att gå vidare.

9. I inputfältet “API-nyckel” klistrar du in din publika nyckel från Bjorn Lunden. Tryck sedan på VERIFIERA.

Om nyckeln stämmer visas meddelandet “API-nyckeln har verifierats”. Tryck på NÄSTA för att fortsätta.

10. Välj ett startdatum för bokföringen, dvs det datum från vilket försäljningsdata ska exporteras till Bjorn Lunden. Tryck på kalendern för att byta datum. Tryck sedan på NÄSTA för att gå vidare.

11. Matcha konton
    Du behöver nu matcha ihop dina olika betalsätt, moms-satser, varugrupper mm till rätt bokföringskonto. Om du redan har fyllt i din kontoplan på sidan Redovisning kommer bokföringskonton redan att vara förvalda.

Först matchar du alla dina betalmetoder till rätt bokföringskonton. Till vänster ser du det betalmetoden, och till höger väljer du ett bokföringskonto från Bjorn Lunden.

Tryck på fältet för att öppna listan av alla dina bokföringskonton i Bjorn Lunden. Du kan då söka upp rätt bokföringskonto.

Om du saknar ett bokföringskonto kan du skapa ett nytt, direkt från integrationen. I listan över bokföringskonton, tryck på LÄGG TILLL BJORN LUNDEN-KONTO, så öppnas en ny dialog. Där anger du NAMN och KONTONUMMER, och trycker sedan på SPARA.

• Se till att alla BETALMETODER kopplas till rätt bokföringskonto. Tryck sedan på NÄSTA för att gå vidare.

• Se till att alla MOMSSATSER kopplas till rätt bokföringskonto. Tryck sedan på NÄSTA för att gå vidare.

• Se till att alla VARUGRUPPER kopplas till rätt bokföringskonto. Tryck sedan på NÄSTA för att gå vidare.

• Se till att alla ÖVRIGA KONTON kopplas till rätt bokföringskonto. Tryck sedan på SLUTFÖR för att göra klart aktiveringen av integrationen.

12. I sista steget får du en bekräftelse av att integrationen har aktiverats. Tryck på OK för att stänga ner dialogen.

Tryck på knappen i det övre högra hörnet av integrationskortet för att komma åt inställningarna, inaktivera integrationen eller manuellt exportera dagens bokföring till Bjorn Lunden direkt.

Support OPEN Two

Telefon: 010-410 20 00
E-post: support.se@openpos.tech