Björn Lundén AB

Stripe

Uppdaterad

Stripe är en betallösning som gör det enkelt att ta betalt med kort eller kreditkort i din webbshop. Med en integration mellan Stripe och Björn Lundéns program BL Administration kan du enkelt automatisera repetitiva arbetsuppgifter kring utbetalningar och bokföring.

Bokföringen av utbetalningar automatiseras utifrån dina inställningar och det finns funktioner som gör det möjligt att få rätt underlag för rapporteringen till Skatteverket enligt One Stop Shop.

Du ställer själv eller tillsammans med din redovisningsbyrå in vilken bokföringsmetod du använder, vilka konton som ska användas och vilket datum det ska börja gälla. Sedan sköter allt sig självt, hela tiden. Det är enkelt att veta vad det kostar då vi har en fast kostnad där allt ingår.

Detta vinner du på att koppla Stripe till BL Administration

 • Gör arbetet en gång. Inställningar för integrationen görs vid uppsättningen. Sedan blir utbetalningar från Stripe automatiskt beräknade och fördelade enligt dina inställningar och hamnar på rätt bokföringskonton i BL Administration.
 • Ta inga risker.Det blir rätt i redovisningen och i rapporteringen till Skatteverket utan risk för manuella misstag.
  • Spåra försäljning per land till One Stop Shop.
  • Flera momssatser på en order / faktura. (obegränsat antal momssatser enligt era behov).
  • Stöd för försäljning i olika valutor.
  • Stöd för försäljning till olika länder.
 • Få total kostnadskontroll med fast månadskostnad. Alla funktioner: One Stop Shop, återbetalningar samt valutahantering ingår i det fasta priset. Vi har en begränsning på 50 000 betalningar i månaden och kostnaden är densamma oavsett antal betalningar upp till det taket.

Tre viktiga saker innan du börjar:

 1. För att våra integrationer ska fungera måste du ha en databas i molnet.
 2. Alla uppgifter ska vara ifyllda under Arkiv – Företagsuppgifter – Generella så som organisationsnummer, mejladress, företagsnamn m.m.
 3. Det krävs att du har modulen BL Bokföring.

Arbetsgång – Aktivering av tjänsten

 1. Allting börjar i BL Administration. Först behöver du vara säker på att du är inne i rätt företag, det vill säga det företag som du vill aktivera integrationen på. Genom att klicka på Arkiv – Val av företag och sedan dubbelklicka på det företag som ska integrera mot Stripe kan du vara säker på att du har valt rätt.
 2. Därefter klickar du på knappen Tilläggstjänster (ser ut som en pusselbit). Då öppnas webbläsaren upp. Här har vi då samlat alla våra integrationspartners. Scrollar vi ner i den här listan kommer vi till just Stripe.
 3. Gå längst upp till höger och klicka på kugghjulet.
 4. Då får du fram en publik nyckel och den behövs för att koppla ihop integrationen. Kopiera den publika nyckeln.
 5. Scrolla sedan ner i den här listan tills du kommer till Stripe.
 6. Klicka på knappen ”Aktivera” och välj ”Ja, påbörja integration”.
 7. När du klickar på “Ja, påbörja integration” skickas du direkt till integrationsplattformen Zwapgrid.
 8. Du skapar där din egen “arbetsyta” och loggar in. Det är ditt företags egen plats för att hantera integrationen.
 9. Väl inloggad på din arbetsyta väljer du att skapa en ny integration för att sedan aktivera Stripe och Björn Lundén. Det är nu du behöver dina API-nycklar.
 10. Du väljer sedan själv dina inställningar beroende på hur du vill redovisa utbetalningarna och från vilket datum du vill att det ska gälla. Ett tips om du är osäker är att ha med dig en redovisningskonsult när du sätter upp integrationen.

Support Stripe (via Zwapgrid)

Telefon: 08-580 970 30
E-post: csm@zwapgrid.com

warning Created with Sketch.