JobOffice Kassa

Uppdaterad

JobOffice Kassa erbjuder ett lättanvänt kassasystem för butiker helt utan startavgift eller bindningstid. Med en koppling till Bjorn Lunden hämtas din kontoplan från BL Administration så att du enkelt kan skapa egna artiklar direkt i kassan. Ta betalt och låt kassan skicka försäljningen till BL Administration dagligen. Spara både tid och pengar genom att låta integrationen göra jobbet åt dig.

Om JobOffice Kassa och kopplingen till BL Administration

JobOffice Kassa är ett kraftfullt men lättanvänt kassasystem för detaljhandel, café och lunchrestauranger. Du kan snabbt komma igång med din kassa helt utan startavgift eller bindningstid. Genom att koppla kassan direkt till BL Administration hämtas din kontoplan automatiskt till kassan, så att du kan välja rätt konto när du skapar dina varor. Varje dag skickar JobOffice Kassa automatiskt över din försäljning i kassan som ett verifikat direkt till BL Administration så att du får full koll på bokföringen. Du slipper manuell hantering i form av inmatning av dagsrapporter eller SIE-filer.

Genom en API-koppling mellan JobOffice Kassa och BL Administration kan du:

• Automatiskt få in samma kontoplan som du har i BL Administration till kassan.
  • Spara tid genom att automatiskt skicka försäljningen i kassan till BL Administration.
  • Slippa manuell inmatning av dagsrapporter och SIE-filer.

Kom igång med integrationen

Vi är glada att du har hittat till vår guide om hur du kommer igång och kopplar integrationen JobOffice Kassa mot BL Administration.

Tre viktiga saker innan du börjar.

1. För att våra integrationer ska fungera måste du ha en databas i molnet.
  2. Alla uppgifter ska vara ifyllda under Arkiv – Företagsuppgifter – Generella så som organisationsnummer, mejladress, företagsnamn m.m.
  3. För att du ska kunna nyttja full funktionalitet i integrationen med JobOffice Kassa rekommenderar vi att du använder modulen BL Bokföring.

Arbetsgång – Aktivering av tjänsten

1. Allting börjar i BL Administration. Först behöver du vara säker på att du är inne i rätt företag, det vill säga det företag som du vill aktivera integrationen på. Genom att klicka på Arkiv – Val av företag och sedan dubbelklicka på det företag som ska integrera mot JobOffice Kassa kan du vara säker på att du har valt rätt.
  2. Därefter klickar du på knappen ”Tilläggstjänster” (ser ut som en pusselbit). Då öppnas webbläsaren upp. Här har vi då samlat alla våra integrationspartners. Scrollar vi ner i den här listan kommer vi till just JobOffice.

3. Klicka på knappen ”Aktivera” och välj ”Ja, påbörja integration”.
  4. Gå längst upp till höger och klicka på kugghjulet.
  5. Då får du fram en publik nyckel och det är den nyckeln som får det att fungera. Kopiera den publika nyckeln.

6. I JobOffice Kassa går du in på “Bjorn Lunden” och under ”Generella inställningar” klistrar du in den publika nyckeln i rutan där det står användarkod. I de generella inställningarna ställer du också in kostnadsställe och verifikationsnummerserie. Klicka sedan på ”Spara”.