Byråstöd

Den här instruktionen gäller BL Administration

Byråstöd är vårt webbaserade byråstöd som samlar allt det du som arbetar på redovisningsbyrå behöver hålla reda på. Byråstödet arbetar tillsammans med BL Administration och du kan både starta upp aktuellt företag i BL Administration från Byråstöd och göra statusändringar inne i BL Administration som slår igenom i byråstödet.

Här kan du läsa mer/beställa Byråstöd. Byråstöd ingår för dig som har vår helhetslösning för redovisningsbyråer.

Export till Byråstöd

Till Byråstöd kan du exportera antingen kunderna som finns i kundlistan (Uppläggning – Kunder) i det aktuella företaget eller om du vill exportera företagslistan i den aktuella företagsgruppen (Arkiv – Val av företag).

1. Välj Arkiv – Export – Byråstöd.
  2. Markera sedan ett av alternativen:
    Exportera kunder i aktuellt företag till Byråstöd använder du när du är inne i ett av företagen i BLA och vill ta ut en export från kundregistret i faktureringsmodulen.
    Exportera företag till Byråstöd använder du när du vill exportera samtliga klienter upplagda under Arkiv – Val av företag.
  3. Verifikera att du vill fortsätta med exportern och ange var i din dator/ditt närverk du vill spara filen.
  4. Företagen läser du sedan in i Byråstöd enligt manualen för Import till Byråstöd.

Koppling till Byråstöd

Du kan öppna BL Administration från Byråstöd och beroende på vilken aktivitet du står på kommer du också att hamna på rätt flik eller funktion inne i BL Administration när du startar programmet från Byråstöd.

För att det ska fungera krävs att du på BLA-användaren har lagt in användarnamnet i BL-konto, dvs det användarnamn som även används vid inloggning i byråstödet. Detta görs under Uppläggning – Användare. Här kan du ange både användarnamn och lösenord för ditt BL Konto. Inloggningsuppgifterna skapar du själv i samband med att du börjar använda dig av vårt byråstöd eller någon annan tjänst som har inloggning via BL-konto, exempelvis molntjänsten för BL Skatt och BL Bokslut.

När du försöker starta ett företag från byråstödet första gången kommer en så kallad nyckel att skickas med och BLA kommer automatiskt att försöka matcha detta med ett företag utifrån organisationsnumret. Denna nyckel lagras sedan för framtida start av BL Administration inifrån Byråstöd. Skulle systemet inte hitta igen rätt företag utifrån organisationsnumret går det även att lägga in denna nyckel manuellt. Detta görs i så fall under Arkiv – Företagsuppgifter – Generella – Programnyckel.

För att kunna öppna BL Administration krävs även att du har insticksprogrammet BL Agent och är det program som håller reda på vilka BL-program som finns installerade i datorn. BL Agent laddar du ner via Byråstöd. Du kan läsa mer om hur du gör det i manualen för BL Agent.

Statusändringar i Byråstöd

Från och med version 2018.1.100 av BL Administration kan du även göra statusändringar i byråstöd direkt från BL Administration. På så sätt slipper du hoppa mellan de olika programmen och kan sätta en ny status medan du är inne och arbetar med det aktuella uppdraget/tjänsten. För att ändra status klickar du på Byråstödsikonen allra högst upp i programmet. Du kan också gå via Allmänt-fliken för att hitta Byråstödsikonen, men om du står på någon av de andra flikarna kommer statusfönstret att känna av det och föreslå uppdrag/tjänster utifrån den aktiva fliken.

Beroende på om du är inne och jobbar i något företag eller inte händer lite olika saker.

• Om du ännu inte har valt något företag kommer du att komma till inloggningssidan för Byråstöd. Du har samma inloggning till Byråstöd som våra andra tjänster som använder BL Konto för inloggning.
  • Om du valt ett företag där programnyckel saknas kommer du att få en text som informerar om att programnyckel saknas och hur du kan få in den i programmet (kopiera eller öppna från Byråstöd en gång). Du kommer även denna väg att ha möjlighet att logga in i Byråstöd.
  • Om du valt ett företag med en programnyckel så kommer statusprogrammets aktivitetskort att visas och du har möjlighet att göra ändringar direkt i byråstödet.

Med hjälp av pilarna kan du välja andra uppdrag/tjänster än de som föreslås. Alla uppdrag/tjänster som finns upplagda för det aktuella företaget i byråstödet kan väljas här. Perioder, regler för deadlines och valbara statusar hämtas också från Byråstöd.

Hur du lägger upp dina uppdrag och tjänster kan du läsa om i manualen för Uppdragsmallar.

Guide taggad med: Byråstöd Export till Byråstöd Koppling till byråstöd