Hämta ny version

Den här instruktionen gäller BL Administration

Normalt släpps två nya programversioner varje år som innehåller nyheter i programmet. Mellan dessa ordinarie versioner släpper vi ibland så kallade mellanversioner där eventuella buggar i programmet är rättade.

Nya versioner av programmet distribueras normalt via nätet. Det enklaste sättet att hämta och installera en ny version är att göra det direkt via programmet.

Arbetsgång

1. Välj Hjälp – Hämta ny version…
  2. Programmet kontaktar vår server för att kontrollera om det finns en senare version än den du har installerad att hämta.
  3. Om programmet hittar en ny version visas den i rutan och du kan klicka på knappen Hämta version 2014.1…
  4. När nedladdningen är genomförd har du även möjlighet att starta installationen via knappen Installera. Installationsprogrammet kommer att stänga ner BL Administration innan installationen börjar. Om du har öppet något programmet kan du välja att inte starta installationen om du först vill arbeta färdigt med det du håller på med. Du kan i så fall när du är klar gå tillbaka och påbörja installationen senare.
  5. När installationen är slutförd startar du programmet igen så kan du börja arbeta i den nya versionen.

Hämtning via www.bjornlunden.se

Om du har problem att starta programmet så att du inte kommer åt att hämta en version direkt inne i programmet kan du alltid hämta den senaste versionen via vår hemsida.

Arbetsgång

1. Gå till www.bjornlunden.se
  2. Längst upp till höger loggar du in med kundnummer/e-postadress och lösenord. Om du inte kommer ihåg ditt lösenord, klicka på Glömt lösen så skickas ett mail med nya inloggningsuppgifter till den e-postadress som finns registrerad hos oss.
  3. När du loggat in hittar du tjänsten Mina program på Mina sidor.
  4. I listan ser du de program du har en prenumeration på och därmed har rätt att ladda ner. Klicka på Ladda ner och spara ner versionen till din dator.
  5. När hämtningen är slutförd startar du installationen genom att dubbelklicka på den nedladdade installationsfilen.
Guide taggad med: hämta ny version Programversion