Nytt företag/klient- För dig med BL byrå tjänst

Uppdaterad

Du som har vår tjänst BL Byrå ska framöver lägga upp nya företag/klienter ifrån BL Byråstöd.

När du väljer Ny vid Val av företag i BL Administration kommer du mötas av en informationsruta som talar om att du ska skapa företaget från BL Byråstöd. Tryck på Gå till BL Byråstöd för att komma direkt till programmet.

Skapa företag/klient

• För att skapa nya företag/klienter gå via fliken klienter och välj Ny klient.

• Ange organisationsnummer / personnummer (10 siffror)
    Om företaget är registrerat kan du klicka på knappen Hämta för att automatiskt hämta uppgifter från Creditsafe. Det går även bra att skriva informationen manuellt. Tänk på att även ange information under övriga flikar i klientkortet.

• Tryck sedan på Spara, då har du skapat företaget/klienten i Byråstöd. För att den även ska finnas i BL Administration och BL app ska du trycka på Aktivera samarbetspaket för kunden.

•  Efter att du tryckt på Aktivera samarbetspaket för kunden möts du av en ruta som du ska bekräfta.

•  I nästa steg anger du information om företaget/klienten:

• Kontrollera att företagsuppgifterna är korrekta samt välj om byrån eller byråns klient ska faktureras för abonnemanget. Tryck sedan på Fortsätt.

• Välj det paket som passar bäst för ert samarbete. Pro, Essential, Go och Mini.
    Du måste välja något av samarbetspaketen.

• Välj eventuella tilläggstjänster.

• I sista steget lägger du till användare i företaget. Lägg alltid till dig själv först, då även du ska ha tillgång och kontroll över din kunds rättigheter. Om fler på byrån ska ha tillgång lägger du även till dessa. Du fyller i namn, e-postadress och personnummer. Lägg alltid rollen Admin på dig själv.
    Nu ska du lägga till de användare i kundföretaget som ska ha tillgång till systemet. Ange namn, e-postadress och personnummer.

 Slutligen slutför du beställningen och signerar med BankID. Företaget har nu startats upp i Bjorn Lunden web och app och en inbjudan har skickats till de användare du lagt upp. Du kommer nu åt företaget på webben genom att logga in med ditt BL-konto, medan dina kunder loggar in med Bank-ID.

Vid slutförd beställning får samtliga användare i samarbetet ett välkomstmejl.

• Nu finns företaget/klienten i BL Byråstöd, BL Administration och BL app

Läs mer om Klienter i byråstöd