BL Finans – i samarbete med Capcito

Uppdaterad

Genom ett samarbete mellan Bjorn Lunden och finansbolaget Capcito kan företag se sitt låneutrymme och sina säljbara fakturor i realtid, och med några få klick få en smidig och schysst finansiering direkt i BL Administration.

Förutsättningar för aktivering och användande av Capcitos tjänster:

• För att använda BL Finans krävs att du har modulen BL Fakturering/BL Fakturering Plus i molnet*
  • Under Arkiv – Företagsuppgifter – Generella, behöver du ha följande information: Företagsnamn, organisationsnummer samt e-postadress
  • Du behöver ha programversion 2019.1.100 eller senare installerad

*Inom kort finns även möjlighet till automatuppdatering till bokföringen t.ex. vid tecknande av ett lån. För detta krävs då även modulen BL Bokföring/BL Bokföring Plus i molnet.

Vilka tjänster finns, och vad kostar de?

Företagslån

Låna upp till två miljoner utan dolda avgifter. Genom att identifiera ert företag genom BL Administration kan Capcito analysera er försäljning och ta fram ett personligt erbjudande. Ni väljer själva hur mycket och hur länge ni vill låna, och ni kan alltid lösa lånet i förtid utan någon extra kostnad. Till skillnad mot när fakturor används som säkerhet, används istället personlig borgen som garanti vid företagslån. Räntan är individuell och ligger mellan 0,8-4% per 30 dagar.

Fakturaköp

Sälj fakturan och få pengarna så snabbt som samma dag, istället för att behöva vänta in förfallodatum eller långsamma kunder. Identifiera ert företag genom BL Administration och se direkt vilka fakturor ni kan sälja. Efter att Capcito köpt och tagit över fakturan betalas hela beloppet ut, minus en liten avgift. Capcito skickar sedan en ny faktura till er kund och säkerställer att den betalas, utan att riskera er relation. Avgiften är individuell och ligger mellan 1-3,5%.

Det här krävs för att en faktura ska kunna säljas:

• Leveransen eller prestationen som fakturan avser är utförd
  • Fakturamottagaren är kreditvärdig
  • Fakturan får inte vara betald, förfallen och max 10 dagar gammal
  • Fakturan får inte vara utskickad tidigare
  • Det finns en personlig garanti på att fakturorna hanteras på ett ärligt sätt. I funktionen ser du direkt vilka fakturor som uppfyller kraven för att Capcito ska kunna köpa fakturan.

*OBS!
Kom ihåg att de fakturor du väljer att sälja inte får skickas till kunden. Detta eftersom Capcito i sin tur fakturerar kunden. Fakturan behöver dock vara Utskriftsmarkerad och Uppdaterad i BLA (du kontrollerar detta enklast genom att se att fakturan finns med under Kontroll reskontra) för att de ska kunna hantera fakturan. På fakturan behöver även kundens organisationsnummer framgå.

Capcito Flex

Låna med era fakturor som säkerhet och få en löpande kredit som kontinuerligt anpassas efter er försäljning. Ökar försäljningen så ökar låneutrymmet, och till skillnad från bankens checkkredit behöver ni aldrig omförhandla limiten eller betala något om krediten inte används. För att lånet ska kunna baseras på er löpande försäljning behöver ni koppla BL Administration mot Capcito. Räntan är individuell och ligger mellan 0,8-2,9% per 30 dagar.

• En dynamisk kredit på minuter. Med ett par klick kopplar ni ert affärssystem och ser hur mycket ni kan låna. Ert låneutrymme baseras på era utställda kundfakturor och uppdateras automatiskt varje dag. På så vis kan vi alltid ge er bästa möjliga erbjudande samtidigt som ni omvandlar fakturor till pengar på kontot.
  • Schysst prissättning. Behöver ni inte låna just nu? Då betalar ni heller inget. Faktum är att ni bara betalar för det ni lånar, så länge ni lånar det. Ingen årsavgift, limitavgift eller andra dolda avgifter.
  • För tillväxt, svackor och allt däremellan. Vi vet att det går upp och ner när man driver företag. Vi vet också att man kan vilja gasa lite extra när det redan går bra. Därför har Capcito gjort det enklare och billigare än någonsin att utöka ert Flex-lån till samma låga ränta, oavsett om faktureringen går upp eller ned.

Få en gratis offert

Ni kan alltid få en gratis offert, utan att binda upp företaget på något. På bara några minuter gör Capcito en automatisk kreditbedömning utifrån företagets ekonomiska läge (bokföring och kundreskontra) och presenterar en offert direkt i BL Administration. Låneutrymmet växer automatiskt med företaget och erbjudandet finns redo att plockas ut när behovet uppstår.

Capcito utgår från er bokföring och eventuell kund- och leverantörsreskontra för att göra sina bedömningar, och du har svar med beslut på mejl inom 24 timmar (mån-fre). Utbetalning sker till företagets konto direkt efter godkänd ansökan. Allt sker tryggt och säkert med BankID.

Arbetsgång – Aktivering av tjänsten

1. Aktivera integrationen mot Capcito i BL Administration via Arkiv – Integrationer. Leta upp Capcito i listan (som är i bokstavsordning) och klicka på ”Aktivera”. Klicka sedan på ”Ja, påbörja integrationen”.
  2. Logga därefter in i webbtjänsten app.bjornlunden.se eller klicka på snabbknappen ”BL Finans” i snabbmenyn inne i BL Administration. Du hittar också funktionen i BL Administration via Fakturering – Aktivitet – BL Finans.
  3. Har du loggat in i webbtjänsten klickar du i menyn till vänster på ”BL Finans”. Har du klickat på knappen BL Finans inne i BL Administration kommer du direkt till steg 4.
  4. Här har vi samlat våra finanstjänster. Vi har redan kopplat på integrationen mot Capcito och kan här välja mellan att sälja fakturor och att belåna fakturor.
  5. Väljer du att sälja fakturor klickar du på ”Se ditt pris”.
  6. Väljer du belåna fakturor klickar du på ”Se ditt låneutrymme”.

Vägledning och hjälp

Du kan kontakta Capcito på telefon 010-157 80 00 eller via deras chatt som du når genom den blå symbolen nere till höger.

Om Capcito

Capcito är en digital tjänst som gör det enklare än någonsin för företagare att få tillgång till rätt rörelsefinansiering. Genom ny smart teknik, realtidsdata och gammal hederlig ärlighet erbjuds schysst finansiering som helt anpassas efter företagets behov och förutsättningar.

Mer information om Capcito hittar du på deras hemsida via länken HÄR.