SEB Företagets låneutrymme

Uppdaterad

Med tjänsten SEB Företagets låneutrymme ansluter du ditt affärssystem till SEB. Den kunskap SEB får om företagets ekonomi gör att man snabbt kan räkna ut ditt preliminära låneutrymme och ge dig snabbare svar när du ansöker om finansiering.

Tjänsten passar dig som får den största delen av dina intäkter via fakturor. SEB hanterar informationen på ett tryggt och säkert sätt. Tjänsten är kostnadsfri.

Detta vinner du på att koppla SEB Företagets låneutrymme till Bjorn Lunden

• Uppdaterat låneutrymme varje dag
  • Trygg och säker hantering av dina bokföringsuppgifter
  • Smidig ansökan och snabba svar om finansiering
  • Ingen avgift för kopplingen och tjänsten är kostnadsfri

Kom igång med integrationen

Vi är glada att du har hittat till vår guide om hur du kommer igång och kopplar integrationen SEB – Företagets låneutrymme mot BL Administration.

Tre viktiga saker innan du börjar:

1. För att våra integrationer ska fungera måste du ha en databas i molnet.
  2. Alla uppgifter ska vara ifyllda under Arkiv – Företagsuppgifter – Generella så som organisationsnummer, mejladress, företagsnamn mm.
  3. För att du ska kunna nyttja full funktionalitet i integrationen med SEB Företagets låneutrymme rekommenderar vi att du använder modulerna BL Bokföring och BL Fakturering.

Arbetsgång – Aktivering av tjänsten

1. Du börjar i BL Administration. Först behöver du vara säker på att du är inne i rätt företag, det vill säga det företag som du vill aktivera integrationen på. Genom att klicka på Arkiv – Val av företag och sedan dubbelklicka på det företag som ska integrera mot SEB – Företagets låneutrymme kan du vara säker på att du har valt rätt.
  2. Därefter klickar du på knappen ”Tilläggstjänster” (ser ut som en pusselbit). Då öppnas webbläsaren upp. Här har vi då samlat alla våra integrationspartners.

3. Gå längst upp till höger och klicka på kugghjulet.
  4. Då får du fram en publik nyckel och det är den nyckeln som får det att fungera. Kopiera den publika nyckeln.

5. Scrollar vi ner i listan med integrationer kommer vi till SEB Företagets låneutrymme. Klicka på knappen ”Aktivera” och välj ”Ja, påbörja integration”.

6. I rutan nedan klickar du på knappen Ja för att påbörja integrationen.

7. Sedan går du till SEB för att ansluta till BL Administration där.
  8. När du klickar på “Anslut mitt affärssystem” öppnas SEBs anslutningswizard (ifall du/ditt företag har behörighet att koppla företagets erp system mot SEB).

9. Där väljer du Bjorn Lunden och klickar nästa.

10. Klistra in din publika nyckel (se punkt 4) och klicka på nästa för att slutföra integrationen.

11. Om du inte har tillgång att koppla får du en sån här ruta när du klickar på ”Anslut mitt affärssystem”
    Och där står det en lista med anledningar till varför du inte kan koppla. Du får kontakta SEB för att åtgärda anledningen till felet.

Support SEB Företagets låneutrymme

Telefon: 0774-40 88 06
E-post: deladata@seb.se
Web: https://seb.se/foretag/verktyg-for-ditt-foretagande/koppla-ditt-affarssystem-till-oss/foretagets-laneutrymme