Bjorn Lunden

Skattekonto i app.bjornlunden.se

Uppdaterad

Genom att koppla ditt skattekonto i app.bjorlunden.se kan du på ett smidigt sätt följa utvecklingen på ditt konto direkt i systemet, utan att behöva logga in hos Skatteverket. Saldot på skattekontot uppdateras varje natt.

I Bank & betalning och Ekonomiöversikt kan du hämta in saldo från företagets skattekonto. För att göra det krävs följande:

 • att inloggad användare i app.bjornlunden.se är styrelseledamot i bolaget eller att det är din enskilda firma. En kontroll mot ditt personnummer görs för att säkerställa detta och därför är det viktigt att rätt organisationsnummer finns i företagsuppgifterna.
 • att man ger Bjorn Lunden AB läsbehörighet till skattekontot. Det gör man i Skatteverkets e-tjänst för Ombud och behörigheter.

Gör så här:

 1. Gå till Bank & betalning (eller Ekonomiöversikt) och klicka på Koppla mot Skatteverket.
 2. Om knappen Gå till Skatteverket inte lyser kan det bero på något av följande:
  – Du som inloggad användare är inte styrelseledamot i bolaget.
  – Du som inloggad användare har inte samma personnummer som organisationsnumret på din enskilda firma.
 3. När du klickar på Gå till Skatteverket öppnas en ny flik i webbläsaren där du loggar in för att ge Bjorn Lunden AB (app.bjornlunden.se) läsbehörighet till skattekontot.
 4. Logga in på Skatteverkets e-tjänst Ombud och behörigheter.
 5. Välj Utse ombud – se, lägg till eller ändra ombud
 6. Markera det företag du vill utse ombud för och klicka på Nästa.

 7. Ange Bjorn Lunden AB:s organisationsnummer 556293-9982 i fältet för Pers./Org.nr. Välj behörigheten Skattekonto, bara läsbehörighet och välj vilken giltighetstid du vill ha. (Man kan när som helst välja att avsluta en behörighet). Klicka på Lägg till.
  Efter det ska du, under Pågående registreringar, se detta. Klicka på Nästa.

 8. Sista steget är att skriva under och godkänna registreringen. Kryssa i Jag har granskat att ovanstående uppgifter är riktiga och klicka på Skriv under & skicka in. Signera med BankID.

 9. Klart! Nu kan du gå tillbaka till https://app.bjornlunden.se för att se ditt företags saldo på skattekontot i Bank & betalning samt Ekonomiöversikt.

När du har kopplat både bank- och skattekontot i Bjorn Lunden webb och app ser det ut så här:

Guide taggad med: Skattekonto
warning Created with Sketch.