Omuppdatering reskontraposter

Den här instruktionen gäller BL Fakturering

Det här är en programrutin som går igenom samtliga reskontraposter och gör en kontroll att uppgifterna är korrekt uppdaterade i databasen.

Normalt sett behöver du inte använda dig av denna funktion, utan programmet håller reda på alla reskontraposter automatiskt. Det är bara om du har haft någon form av datoravbrott som skadat databasfilen, eller i vissa fall om du importerat reskontraposter från exempelvis ett annat program, som det kan bli aktuellt att behöva göra en omuppdatering av reskontraposterna.

För att göra en omuppdatering av reskontraposterna väljer du Aktivitet – Omuppdatering reskontraposter. Du får en kontrollfråga om du vill utföra omuppdateringen och om du svarar Ja görs kontrollen av aktuella tabeller i databasen. Om programmet hittar några felaktigheter åtgärdas dessa automatiskt.

Det kan aldrig orsaka någon skada att köra en omuppdatering av reskontraposter och du kan därför köra den hur många gånger som helst.
Guide taggad med: Balansrapport Resultatrapport Stämmer inte