Uppdatera utskrivna - Kontantfaktura

Den här instruktionen gäller BL Fakturering

När du skrivit ut dina kontantfakturor via Utskrift – Kunddokument – Kontantfaktura öppnas fönstret Utskrivna kontantfakturor klara att uppdateras per automatik.

Här är utskrivna kontantfakturor klara att uppdateras förvalt. Du kan här välja om du vill uppdatera alla eller göra ett urval genom att markera de fakturor du vill uppdatera. Med uppdatering menas att utskrivna kontantfakturor godkänns och hamnar i din kundreskontra och att en kontantfakturajournal skrivs ut.

Arbetsgång

1. När du skrivit ut dina kontantfakturor och ska uppdatera dessa, går du till Aktivitet – Uppdatera utskrivna – Kontantfakturor.
  2. Här ser du dina kontantfakturor som är utskrivna men inte uppdaterade. Välj Uppdatera. Då kommer programmet att tala om hur många fakturor som kommer att uppdateras.
  3. Därefter skriver programmet ut en kombinerad Kontantfakturajournal och bokföringsorder. Har du inte automatisk uppdatering till bokföring kommer det att skrivas ut två papper, en kundfakturajournal och en bokföringsorder.

Här ser du vilka Verifikationsnummer som kontantfakturorna fått. Varje kontantfaktura får ett eget verifikationsnummer.

Kontroll reskontra per kund

I Kontroll reskontra per kund ser du dina kontantfakturor. De är markerade med K i kolumnen för typ. Om du dubbelklickar på fakturan för att granska den syns även där att att ordertypen är kontantfaktura. Här kan du läsa mer om hur du arbetar med Kundreskontran.