Orderstock

Den här instruktionen gäller BL Fakturering

Genom att skriva ut en orderstock får du en rapport som visar inregist­rerade men inte fakturerade order. Det kan vara order som helt enkelt inte har ­hunnit faktureras. Det kan också vara order som inte är klara för fakturering.

Arbetsgång

1. Utskrift av orderstock når du genom att välja Utskrift – Orderstock.
  2. Du kommer då till fönstret Alternativ för utskrift order:
  3. Typ av listutskrift – Här anger du vilken typ av orderstock du vill titta på. Det finns åtta typer att välja mellan.

- Orderstock visar kunder och ordersummor.
    - Orderstock specificerad ger samma information men med kompletterande information om vilka produkter som ingår i respek­tive order.
    - Orderstockslista per artikel visar vilken/vilka produkter som blivit beställt samt levererat.
    - Artikel per order visar orderläget för varje produkt.
    - Order per kund visar order­läget för varje kund.
    - Avtalsorder visar detaljer för varje avtalsorder.
    - Avtalsorder specificerad visar avtalsorder per produkt.
    - Rest­order visar alla dellevererade order, dvs order som inte är helt utlevererade. Möjlighet att selektera på datumintervall finns tyvärr inte, detta går däremot under menyn utskrift – historik – fakturering – där går det att välja urval order/avtalsorder samt kombinera med datumintervall. När valen är gjorda klickar man på knappen Refresh för att hämta värdena.

Urval – Du kan göra urval i orderstocken. Urvalen sker mot ­order­num­mer, kundnummer, artikelnummer och ordertyp. Artikelnummer ­används av dem som har tillgång till lagerhantering i systemet.
    Sorteringsordning – Du kan sortera utskriften på Ordernummer eller Leveransdatum.
  4. Klicka OK när du gjort dina inställningar för att gå vidare till utskrift