Utskrift Artiklar

Den här instruktionen gäller BL Fakturering

Det finns två typer av utskrifter från Artikelregistret vilka är Artikel­lista och Prislista. Du kan göra vissa urval och specificeringar i var och en av listorna.

Arbetsgång

1. Du når utskrift av Artikelregistret genom att välja Utskrift – Artiklar.
  2. Du kommer då till Alternativ för utskrift artiklar.
  3. Först ska du ange vilken typ av lista du vill få ut. Välj mellan Artikel­lista och Prislista.

Sedan ska du göra vissa urval innan utskrift. Det kan göras utifrån dessa begrepp:

Artikel – Här kan du göra urval på en viss artikel eller ett intervall av artiklar.

Varugrupp – Här kan du göra urval på en viss varugrupp eller ett intervall av varugrupper.

Leverantör – Här kan du göra urval på en viss leverantör. För att detta ska fungera krävs att du angivit leverantör på dina artiklar.

Lev.artikelnummer – Här kan du göra urval på leverantörens artikelnummer.

SQL – I SQL-fältet skriver man så kallade SQL-frågor för att få ut ett speciellt urval av leverantörer.

Skriv prislista – Här markerar du vilken eller vilka prislistor du vill skriva ut. Du kan välja mellan prislista 1–5 och priset inklusive moms, förutsatt att du lagt in detta på Artikelkorten. Du kan även välja sorteringsordning för listan: artikelnummer, beskrivning, leverantörens artikelnummer, leverantör och varugrupp.

4. Välj OK när du är klar med dina inställningar.
OBS! Inaktiva produkter kommer inte med på listan