Bokslutsbilaga 1510A och 1510B - Kundfordringar

Den här instruktionen gäller programmet BL Bokslut

Dessa bilagor kan du använda för att specificera kundfordringar på balansdagen. 1510A specificerar momsen medan 1510B inte visar momsen.

Export från BL Administration

Om du gör en export från BL Administration kan du välja att ta med kundreskontra och då skapas bilaga 1510B automatiskt samt fylls i med de fakturor som ligger öppna på balansdagen.

Specifikation

Du kan såklart också specificera manuellt . Ange kontonummer och använd raderna nedanför. UB ska stämma med summan på bilagan, d v s differensen ska vara noll.

Hämta transportsumma

Om du behöver fler rader kan du skapa en till bilaga och ange samma kontonummer som den första genom att klicka på Skapa ny i Funktionspanelen. Klicka sedan på knappen Hämta transportsumma när du står i den nya bilagan. Då hämtas summan in från bilaga nr 1.