Bokslutsbilaga 2990 - Övriga interimsskulder

Den här instruktionen gäller programmet BL Bokslut

Den här bilagan hjälper dig att periodisera andra upplupna kostnader och förutbetalda intäkter än de som omfattas på bilaga 2900.

Tips! Här kan du läsa mer om hur bilaga 2900 och 2901 fungerar.

Periodiserat belopp

Bilagan hjälper dig att periodisera det totala beloppet utifrån den period du anger. Du kan koppla bort denna automatfunktion genom att själv skriva i det periodiserade beloppet. När du bokfört beloppet ska differensen på bilagan vara noll. Beräkningen sker på samma sätt som i bilaga 2900, dvs du anger period, kostnadskonto och det totala beloppet. Det periodiserade beloppet beräknas automatiskt.

Hämta transportsumma

Behöver du fler rader? Du kan skapa en till bilaga och koppla samman dessa. Klicka då först på Skapa ny i Funktionspanelen. Ange samma kontonummer på nya bilagan och klicka sedan på Hämta transportsumma när du står i bilga nr 2.