Bokslutsbilaga 2350 - Långfristiga skulder kortfristig del

Den här instruktionen gäller programmet BL Bokslut

I den här artikeln beskrivs hur du kan använda bilaga 2350 till att räkna fram och specificera den kortfristiga delen av långfristig skuld.

Kortfristig del av långfristig skuld

Den del av långfristig låneskuld som ska amorteras inom det närmaste året ska i bokslutet redovisas som en kortfristig skuld.

Konton

Ange det konto/de konton du vill stämma av på bilagan.  Ett IB och ett UB samt förändringen som skett under året på dessa konton tillsammans visas. Det är UB som ska specificeras på bilagan. Om en differens uppstår visas den.

Specifikation

Specificera på raderna och ange den del av skulden som är kortfristig samt långfristig. Summeringen i kolumnen Skuld jämförs med UB.

Skapa fler bilagor

Du kan skapa flera bilagor om du till exempel vill stämma av flera konton eller poster. Klicka på Skapa ny i Funktionspanelen.