Bokslutsbilaga 2960 - Upplupna räntekostnader

Den här instruktionen gäller programmet BL Bokslut

Här förklarar vi hur du i bilaga 2960 kan få hjälp med att beräkna upplupen räntekostnad. Du kan direkt från bilagan göra ett bokslutsverifikat.

Upplupen ränta

Ränteutgifter som ännu inte har betalats men som hör till räkenskapsåret ska redovisas i balansräkningen som en upplupen kostnad.

Beräkna upplupen räntekostnad

Fyll i långivare, skuld på balansdagen, räntesats samt föregående betalningsdag. Den upplupna räntan beräknas automatiskt.

Kontera upplupen ränta

Du kan enkelt göra ett bokslutsverifikat på beloppet i bilagan genom att klicka på Kontering i Funktionspanelen

Guide taggad med: beräkna upplupen räntekostnad