Bokslutsbilaga 2080C - Eget kapital

Den här instruktionen gäller programmet BL Bokslut

Den här bilagan används till att specificera eget kapital.

Arbetsgång

1. Innan du börjar med att fylla i bilagan ska föregående års resultat vara omfört och årets resultat vara bokat.
  2. Börja med att, i rutan för kontonummer (se nedan), lägga till de konton du har under rubriken eget kapital i din balansräkning . När du lagt till de konton som du använder i din bokföring får du in ett IB och ett UB samt förändringen som skett under året
  3. Fyll i de belopp som fanns vid årets ingång samt utgång för de olika posterna. I mittersta kolumnen visas förändringen specificerat på de olika posterna.
  4. Du kan behöva klicka på Byt tecken i Funktionspanelen för att få minus/plus värden att stämmas av korrekt i bilagan.

Tips! Det finns fler bilagor som du kan använda till att specificera Eget kapital, 2080A och 2080B. Använd den som passar bäst för dig.