Bokslutsbilaga 2513 - Fastighetsskatt/fastighetsavgift

Den här instruktionen gäller programmet BL Bokslut

I den här artikeln beskrivs hur du kan använda bilaga 2513 till att räkna fram årets fastighetsskatt/fastighetsavgift.

Beräkning av takbelopp

Bilagan beräknar underlaget för fastighetsavgiften och tar hänsyn till aktuellt takbelopp. Totalt underlag för småhus respektive flerbostadshus summeras längst ner till höger.

Beräkning av fastighetsskatt/fastighetsavgift

I den nedre rutan beräknas fastighetsskatt/fastighetsavgiften. Underlaget för småhus och flerbostadshus hämtas in från den övre delen av bilagan. Övriga underlag anger du på aktuell rad. En total summering visas längst ned till höger.

Kontera fastighetsskatt

Skapa ett verifikat utifrån bilagans summa för fastighetsskatt/fastighetsavgift genom att klicka på Kontering  i Funktionspanelen