Bjorn Lunden

Betala ut lön, skicka lönefil

Uppdaterad
Den här instruktionen gäller BL Lön och BL Lön Plus

Skicka lönefil

När du har registrerat dina löner ska de betalas ut på något sätt. I BL Lön kan du skapa en lönefil som du sedan sänder till bankgirocentralen (BGC) Det kan du göra genom din internetbank. Du slipper på så sätt skicka banklistan till banken eller knappa in beloppen igen i din internetbank.

Internetbanken

Det vanligaste idag är att man skickar filen till Bankgirocentralen via internetbanken. Du skapar lönefilen och hämtar upp den i din internetbank för betalning. Kontakta din bank så kan de berätta mer om tjänsterna i internetbanken.

Här kan du läsa mer om Bankgirocentralens tjänst.

Inställningar i BL Lön

För att kunna skicka lönefilen, måste du göra en del inställningar i BL Lön. Det gör du under Arkiv – Företagsuppgifter – Lön och fliken Lönefiler. Läs mer om inställningarna här, Företagsuppgifter Lön.

Arbetsgång för att skicka lönefil

  1. När du har registrerat lönerna för en period, skrivit ut lönebeskeden och uppdaterat de utskrivna lönerna får du ett meddelande som frågar om du vill skapa en lönefil, filen skapas och du väljer att spara den.
  2. Om du i Företagsuppgifterna, har lagt in webbadressen till din internetbank så öppnas den automatiskt. Annars får du bara ett meddelande om att filen är skapad och sparad på det ställe du valt, också under Företagsuppgifterna.
  3. Ladda upp lönefilen så sker utbetalningen till de anställda enligt den utbetalningsdag som angetts.
warning Created with Sketch.