Bjorn Lunden

Import anställda

Uppdaterad
Den här instruktionen gäller BL Lön och BL Lön Plus

Till BL Lön/BL Lön Plus kan du importera ett register om du haft ett annat löneprogram tidigare och vill flytta med dig anställda. 

Observera att om du vill importera ett register från ett annat program måste den fil du skapade i det programmet redigeras. Det finns alltså ingen automatisk kompatibilitet mellan olika program. Skriv i vårt supportforum  och lägg med filen som en bilaga så kommer vi att anpassa den för BL Lön, enklast går det om registerfilen är i excelformat. Du får sedan tillbaka filen så att du lätt kan importera den.

Arbetsgång

  1. Välj det företag du vill importera kundregistret till. 
  2. Välj Arkiv – Import – Register. Du får då upp fönstret Importrutin. Se till att BLa-fil (order, kunder, artiklar, leverantörer, anställda, lönearter etc.) är markerad och klicka OK. Du kan också importera en registerfil genom drag-and-drop, dvs. genom att dra filen från mappen i datorn där den ligger och släppa den i programmets huvudfönster för att starta importen.
  3. Leta upp den registerfil du vill importera, markera den och välj Öppna. Registret importeras då i det aktuella företaget.
warning Created with Sketch.